Forum Discussion

Alanekus's avatar
5 years ago
Solved

Problem ze zmianą lokalizacji instalacji gry

Witam mam problem bo chce zmienić lokalizację instalacji gry i to nic nie daje bo i tak instaluję się na dysku w którym nie chce żeby się instalowało. Proszę o pomoc. Z góry dziękuje (:

• @Alanekus

Nie wiem ktory folder gry masz na mysli  Są dwa. W Windowsie folder instalacyjny gry powinien sie zainstalowac tam gdzie mu wskazesz lokalizacje. Jednak gdy gre wlaczysz to przez default ta utworzy drugi folder tej samej gry w Dokumentach na dysku C gdzie bedą twoje zapisy rozgrywki i tę lokalizacje mozesz zmienić jedynie przez przeniesienie calych Dokumentów na inny dysk, Jest to troche skomplikowane bo Dokumenty są czescia systemu i przeniesc ich prosto irecznie przez opcję kopiuj  i wklej sie nie da w Windowsie, a na Macu w ogole tego nie powinno sie robić bo skopiesz system.

Na Macu nie mozesz zmieniać lokalizacji instalowanej gry

Nie jestem pracownikiem EA

2 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago

@Alanekus

Nie wiem ktory folder gry masz na mysli  Są dwa. W Windowsie folder instalacyjny gry powinien sie zainstalowac tam gdzie mu wskazesz lokalizacje. Jednak gdy gre wlaczysz to przez default ta utworzy drugi folder tej samej gry w Dokumentach na dysku C gdzie bedą twoje zapisy rozgrywki i tę lokalizacje mozesz zmienić jedynie przez przeniesienie calych Dokumentów na inny dysk, Jest to troche skomplikowane bo Dokumenty są czescia systemu i przeniesc ich prosto irecznie przez opcję kopiuj  i wklej sie nie da w Windowsie, a na Macu w ogole tego nie powinno sie robić bo skopiesz system.

Na Macu nie mozesz zmieniać lokalizacji instalowanej gry

Nie jestem pracownikiem EA

About Origin Mac

Dyskutuj o Origin dla Mac oraz swoich ulubionych grach, a także poznaj innych graczy w społeczności Origin Mac, z którymi możesz grać.5,886 PostsLatest Activity: 2 months ago