Forum Discussion

Re: ORIGIN - komunikat "nie można nawiązać połączenia z internetem"

Mi tez przestalo dzialac. Probowalem juz wszystkiego i od wczoraj sie mecze z tym badziewiem. Wszystkie fora przeczytalem i wszystkie porady sprobowalem i dalej nic... EA niech cos z tym zrobi bo nie idzie grac!!

18 Replies

• Skończyły mi się już pomysł i powoli tracę nadzieje, chyba pozostaje czekać na jakąś nową aktualizację czy coś

• Nami_lami91's avatar
    Nami_lami91
    4 years ago

Ja też się nadal męczę, zrobiłam wszystko co poradniki proponują i nadal nic i właściwie jedyne co mogę zrobić to z windowsa 7 przejść na 10 (bo jakimś cudem na innym komputerze pod tym samym internetem origin działa, ale to nie mój komputer, więc to nie rozwiązuje mojego problemu), z czego naprawdę nie mam ochoty reinstalować systemu. Tak naprawdę ludzie z EA powinni to naprawić, żeby ich platforma działała! A nie kazać użytkownikom się wyginać i kombinować, żeby zagrać w gry, na które wydało się pieniądze (i to nie małe)

• Wieszczu777's avatar
    Wieszczu777
    4 years ago

Czyli co, EA wymusza na nas przejście na win 10? Chociaż stare gry powinny jeszcze działać na win 7...

• Marxard's avatar
    Marxard
    4 years ago

No ja tez mam windowsa 7 i nie mam zamiaru narazie przechodzic na 10. A jezeli oni chca takie cos zrobic (zmuszac ludzi do przejscia na win 10) to niech wiedza ze wiecej zadnej gry od nich nie kupie i przejde na jakas konsole! Zeby w XXI wieku nie mozna bylo zwyczajnie zagrac w gre bo jedna z najwiekszych aplikacji z grami na rynku po prostu NIE DZIAŁA! 

• Też nie chce przechodzić na win 10 ale boję się że taka będzie konieczność ;(

• Marxard's avatar
    Marxard
    4 years ago

No poczekajmy kilka dni moze to naprawia. Ja dowiedzialem sie na innym forum ze jak np Discord dziala to problem tkwi w samym Origin a jesli i Discord nie dziala to znaczy ze z internetem jest cos nie tak. Gdyz origin jak i discord dzialaja na internecie szerokopasmowym a skoro nie dzialaja to znaczy ze z jakichs przyczyn internet zrobil sie wąskopasmowy. Narazie dowiaduje sie co i jak. Potem sprawdze czy na discordzie sie polacze z internetem.

• Discord działa jak należy tu ewidentnie wina jest po stronie Origin

• Nami_lami91's avatar
    Nami_lami91
    4 years ago

Potwierdziam, u mnie Discord działa bez żadnego problemu (i wszystkie inne aplikacje wymagające internetu też) tylko Origin nagle zaczął mieć problem

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    4 years ago

@kaaasiaaa1991 

@Nami_lami91 

@Wieszczu777 

@Marxard 

@ale_kujawa 

Znaczy wszyscy z tym problemem jesteście na Win 7? Tlumaczyłoby dlaczego nie ma lawiny zgloszen tego typu. 

A te rozwiazanie nr #14 dla was nie dziala? 

https://answers.ea.com/t5/Origin-Client-Web-Technical/Origin-installation-requires-an-internet-connection-even-though/m-p/10701912#M118948

Jesli tak to problem jest slabo rozwiązywalny od strony uzytkownika komputera

Problem polega na tym ze Origin jak i wiekszosc najnowszych programow musi poslugiwać sie sie najnowszymi systemowymi plikami VC++  Microsoftu  z ktorymi Windows 7 ma problem - nie umie sie nimi poslugiwać. 

Czyli niektore  aktualizacja Win 10 wymuszaja dostosowywanie platfform ktore posluguja sie  aplikacją Internet Explorer -  a taka platforma jest Origin do dostosowywania sie do tej aktualizacji  Microsoftu  Mozna podejrzewać odrobine Microsoft ze robi to specjalnie ale jego jedyna odpowiedzią jest ze nie wspiera juz Win 7 i co mu zrobisz? 

• W sumie nie jestem zdziwiona, że w jakiś sposób zaczynają zmuszać ludzi do zmiany win 7 na nowsze... szkoda, że w taki sposób, ale z tego co widzę u mnie to będzie niestety jedyne rozwiązanie problemu... było kupić sims 4 na steamie... 

• Tylko u mnie jest tak że certyfikaty są ok. aplikacje się łączą z internetem  ale nie działa czat , nie można zmienić statusu , nie łączy się z żadnym serwerem ,  czy to BF1, 3,4, 2042. Żadna gra przez sieć. Gry mogę pobierać , ale grać już nie. Aktualizacje były już chyba wszystkiego, nic nie działa. Na drugim kompie też. Na innym dostawcy sieci też nie działa. Nie wiem już co robić. Win 10. do 1 września wszystko działało normalnie.

• Falco_narama_pl's avatar
    Falco_narama_pl
    3 years ago

Jak włączam BF2042 wyskakuje : Przekroczony limit czasu połączenia kod błędu 13300J:1B502I:-8917511980:0B

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago

@Falco_narama_pl

Tam jest masa porad na ten bład na anglojezycznym AHQ na forum BF2042 od EA ale żadna nie pomogła. - zmiana VPN czy DNS i podobne

https://answers.ea.com/t5/Technical-Issues/connection-timeout-Battlefield-2042/td-p/11140260/highlight/true#
    Co pomoglo o dziwo niektórym graczom to zrestartowanie komputera (uruchom ponownie)
    Jednak jesli takie coś pomaga to jest opcja ze u gracza jakis program otwarty leci w i powoduje ten bład. Jednak jaki program moze wpływać na polaczneie z serwerem ja nawet nie próbuje zgadywać...
    Moze spróbuj czystego rozruchu komputera też?
    https://help.ea.com/pl-pl/help/faq/how-to-clean-boot-your-pc/

• Niestety nic nie działa. Próbowałem wszystkiego . Nic nie działa. Chat nie łączy się z serwerem . Żadna gra Nie łączy się z serwerem. Pozostała tylko anulacja abonamentu i pożegnanie się z grami do momentu aż to naprawią. 

• djraszit's avatar
    djraszit
    3 years ago

Nie chce mi się czytać całego wątku, ale też napotkałem problem że nie można nawiązać połączenia z internetem. Uruchomiłem poprostu instalator origin jako administrator i ruszyło.

About Origin Mac

Dyskutuj o Origin dla Mac oraz swoich ulubionych grach, a także poznaj innych graczy w społeczności Origin Mac, z którymi możesz grać.5,882 PostsLatest Activity: 4 days ago