Forum Discussion
16 Replies
Mam dokladnie to samo... EA pracuje nad nowa aplikacja EA App czy jakos tak a ona jest stworzona tylko i wylacznie na Windows 10 wiec tak mysle ze Origina beda mieli gdzies i beda zmuszac ludzi do przejscia z win 7 na 10... bo to jest nie mozliwe ze tylu osobom padła aplikacja w tym samym czasie!!
Im więcej osób tym większa szansa, ze może coś zrobią w tym temacie. Aczkolwiek postępowanie wyjątkowo (piiiii). Kasa wzięta a ludzie wykopani za 'bramę'. Można sobie pooglądać gry na pulpicie albo w przeglądarce.
- kreatora4 years agoHero (Retired)@Gol1989
Ty tez jesteś na Win 7?
Zajrzyj tutaj do mojego postu numer #28
https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/ORIGIN-komunikat-quot-nie-mozna-nawiazac-polaczenia-z-internetem/m-p/10706028#M18785
Mozesz ewentualnie pobrać najnowsze pliki VC++Microsoftu z pakietu
2015 ale nie ma zadnej gwarancji ze tym ze twój Win 7 przy probie uruchomienia Origin nie wypluje ci błedu ntd.dll - ten blad wyskakuje kiedy Win 7 ma problem z tymi plikami
Instalacja tego jednak nie zepsuje ci kompa wiec mozesz spróbowac
Wejdź w Dodaj/usun programy i tam poszukaj takich plikow Microsoft Visual: C++. Kazdy z nich bedzie ial koncowke z datą roku. Kliknij na kazdy z nich po kolei i wybieraj opcje Modyfikuj - na Win 7 to bedzie pewnie sie nazywało Napraw - aby je uaktualnić. Microsoft nie uaktualnia ich w aktualizacjach i trzeba to robić samemu. Wszystkie pliki z końcówką 2015 odinstaluj choć na Win 7 pewnie nie bedziesz ich nawet miał, wiec nie bedzie co odinstalowywać
Nastepnie wejdz w ten link i w dziale Visual Studio 2015 pobierz 2 pliki Microsoft Visual C++ x64 2015 oraz VisualC++x86 2015 (NIE POBIERAJ WERSJI ARM)
https://support.microsoft.com/pl-pl/topic/najnowsze-udost%C4%99pnione-pliki-programu-visual-c-do-pobrania-2647da03-1eea-4433-9aff-95f26a218cc0
Nastepnie zainstaluj te pliki klikając na nie a po zainstalowaniu obowiazkowo zrestartuj komputer (opcja uruchom ponownie) Tak, wszyscy mamy win7. Instrukcja, która jest wyżej nie działa ☹️ Mając steam gry chyba nadal wymagają aplikacji Origin czy sie mylę i da się to obejść?
Spróbowałem. Też nic z tego.
Jeśli gry poprzez Steam by działały to nawet nie ma co wracać do tego.. czegoś. Także dajcie znać czy takie rozwiązanie jest możliwe- kreatora4 years agoHero (Retired)
@Gol1989
Niestety myslę, że gry EA przez Steam tez nie bedą dzialać bo Steam przy instalacji gry wymusi na tobie połaczenie konta Steam z EA i choć bedziesz uruchamiał grę ze Steamu tak naprawde bedziesz uruchamial gre przez te połaczone konto Origin. Oczywiscie mozesz sprobować ale to chyba szkoda kasy. Niestety nie działają. Próbowałam ominąć origina poprzez gog i niestety też wywala mi wtedy ten komunikat jak chcę włączyć grę z origina, więc zakładam, że ze steamem sytuacja będzie taka sama
Czyli zostaliśmy zostawieni sami sobie i albo zainstalujemy win10 albo nie gramy i nara
Konsultant EA zasugerował że może mieć to związek z IPv4 i IPv6. Że powinniśmy poprosić dostawce o zmianę z 6 na 4 i powinno działać. Czy ktoś z tutaj zebranych może spróbować tego sposobu lub wyjaśnić mi czy samodzielnie mogę to zrobić?
Siemaneczko znalazłem działające rozwiązanie na angielskiej Forum to zaczerpnięte z rosyksjiego rozwiązania poprostu przez to że Windows nie aktulizuje już certyfikatów wystąpił taki problem :
https://answers.ea.com/t5/Origin-Client-Web-Technical/Origin-Could-not-connect-to-internet/td-p/10694171/page/3Jestem po kolejnej rozmowie z konsultantem. Po kolejnej aktualizacji sterowników karty graficznej o raz aktualizacji która się podpowiedziała dzięki nvidi, windows6.1-kb4474419-v3-x64 nie wiem co się stało ale znowu mam połączenie z Origin <3 Patentu z cyrlicą jeszcze nie robiłem ale na szczęście już nie musze
Czyli najprawodopodbniej aktualizacja systemu zmieniłą Ci niektóre certyfikaty i przez to wskoczyła prawidłowa wersja i mogłes zianstalować.
Ja mogę potwierdzić, że to rosyjskie rozwiązanie działa! Tak się cieszę, ze nie muszę reinstalować systemu. Dziękuję za pomoc <3
Potwierdzam - rosyjski Zbawca ma rację!
Potwierdzam - rozwiązało problem także na Windows 10. To nie jest tylko problem z Win7.
rozwiązanie rosyjskie działa, najlepsze w tym wszystkim jest to, że NIKT z ea nie zasugerował tego rozwiązania tylko wymyślają miliony bzdurnych NIEDZIAŁAJĄCYCH porad, wstyd
About Origin Mac
Recent Discussions
- 8 days ago
- 18 days ago
zmienić nick
Solved26 days agoFifa manager 11
Solved2 months agoFIFA menager 11
Solved3 months ago