Forum Discussion

Re: ORIGIN - komunikat "nie można nawiązać połączenia z internetem"

Mam dokładnie ten sam problem. Po czatach z EA robiłem już cache, restart IntExplorera, DNS, firewall..  itd. Dalej w tym samym miejscu z tym samym komunikatem. Win7

16 Replies

• Mam dokladnie to samo... EA pracuje nad nowa aplikacja EA App czy jakos tak a ona jest stworzona tylko i wylacznie na Windows 10 wiec tak mysle ze Origina beda mieli gdzies i beda zmuszac ludzi do przejscia z win 7 na 10... bo to jest nie mozliwe ze tylu osobom padła aplikacja w tym samym czasie!!

• Im więcej osób tym większa szansa, ze może coś zrobią w tym temacie. Aczkolwiek postępowanie wyjątkowo (piiiii). Kasa wzięta a ludzie wykopani za 'bramę'. Można sobie pooglądać gry na pulpicie albo w przeglądarce. 

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    4 years ago
    @Gol1989

Ty tez jesteś na Win 7?
    Zajrzyj tutaj do mojego postu numer #28
    https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/ORIGIN-komunikat-quot-nie-mozna-nawiazac-polaczenia-z-internetem/m-p/10706028#M18785

Mozesz ewentualnie pobrać najnowsze pliki VC++Microsoftu z pakietu
    2015 ale nie ma zadnej gwarancji ze tym ze twój Win 7 przy probie uruchomienia Origin nie wypluje ci błedu ntd.dll - ten blad wyskakuje kiedy Win 7 ma problem z tymi plikami
    Instalacja tego jednak nie zepsuje ci kompa wiec mozesz spróbowac
    Wejdź w Dodaj/usun programy i tam poszukaj takich plikow Microsoft Visual: C++. Kazdy z nich bedzie ial koncowke z datą roku. Kliknij na kazdy z nich po kolei i wybieraj opcje Modyfikuj - na Win 7 to bedzie pewnie sie nazywało Napraw - aby je uaktualnić. Microsoft nie uaktualnia ich w aktualizacjach i trzeba to robić samemu. Wszystkie pliki z końcówką 2015 odinstaluj choć na Win 7 pewnie nie bedziesz ich nawet miał, wiec nie bedzie co odinstalowywać
    Nastepnie wejdz w ten link i w dziale Visual Studio 2015 pobierz 2 pliki Microsoft Visual C++ x64 2015 oraz VisualC++x86 2015 (NIE POBIERAJ WERSJI ARM)
    https://support.microsoft.com/pl-pl/topic/najnowsze-udost%C4%99pnione-pliki-programu-visual-c-do-pobrania-2647da03-1eea-4433-9aff-95f26a218cc0
    Nastepnie zainstaluj te pliki klikając na nie a po zainstalowaniu obowiazkowo zrestartuj komputer (opcja uruchom ponownie)

• Tak, wszyscy mamy win7. Instrukcja, która jest wyżej nie działa ☹️ Mając steam gry chyba nadal wymagają aplikacji Origin czy sie mylę i da się to obejść?

• Gol1989's avatar
    Gol1989
    4 years ago

Spróbowałem. Też nic z tego. 

Jeśli gry poprzez Steam by działały to nawet nie ma co wracać do tego.. czegoś. Także dajcie znać czy takie rozwiązanie jest możliwe

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    4 years ago

@Gol1989

Niestety myslę, że gry EA przez Steam tez nie bedą dzialać bo Steam przy instalacji gry wymusi na tobie połaczenie konta Steam z EA i choć bedziesz uruchamiał grę ze Steamu tak naprawde bedziesz uruchamial gre przez te połaczone konto Origin. Oczywiscie mozesz sprobować ale to chyba szkoda kasy. 

• Niestety nie działają. Próbowałam ominąć origina poprzez gog i niestety też wywala mi wtedy ten komunikat jak chcę włączyć grę z origina, więc zakładam, że ze steamem sytuacja będzie taka sama 

• Wieszczu777's avatar
    Wieszczu777
    4 years ago

Czyli zostaliśmy zostawieni sami sobie i albo zainstalujemy win10 albo nie gramy i nara

• Wieszczu777's avatar
    Wieszczu777
    4 years ago

Konsultant EA zasugerował że może mieć to związek z IPv4 i IPv6. Że powinniśmy poprosić dostawce o zmianę z 6 na 4 i powinno działać. Czy ktoś z tutaj zebranych może spróbować tego sposobu lub wyjaśnić mi czy samodzielnie mogę to zrobić?

• Wieszczu777's avatar
    Wieszczu777
    4 years ago

Jestem po kolejnej rozmowie z konsultantem. Po kolejnej aktualizacji sterowników karty graficznej o raz aktualizacji która się podpowiedziała dzięki nvidi, windows6.1-kb4474419-v3-x64 nie wiem co się stało ale znowu mam połączenie z Origin <3 Patentu z cyrlicą jeszcze nie robiłem ale na szczęście już nie musze

• Czyli najprawodopodbniej aktualizacja systemu zmieniłą Ci niektóre certyfikaty i przez to wskoczyła prawidłowa wersja i mogłes zianstalować.

• Nami_lami91's avatar
    Nami_lami91
    4 years ago

Ja mogę potwierdzić, że to rosyjskie rozwiązanie działa! Tak się cieszę, ze nie muszę reinstalować systemu. Dziękuję za pomoc <3 

• ZawiszaCzarny76's avatar
    ZawiszaCzarny76
    4 years ago

Potwierdzam - rozwiązało problem także na Windows 10. To nie jest tylko problem z Win7.

• blomkwist's avatar
    blomkwist
    4 years ago

rozwiązanie rosyjskie działa, najlepsze w tym wszystkim jest to, że NIKT z ea nie zasugerował tego rozwiązania tylko wymyślają miliony bzdurnych NIEDZIAŁAJĄCYCH porad, wstyd

About Origin Mac

Dyskutuj o Origin dla Mac oraz swoich ulubionych grach, a także poznaj innych graczy w społeczności Origin Mac, z którymi możesz grać.5,883 PostsLatest Activity: 8 days ago