Forum Discussion
6 Replies
Też nie chce przechodzić na win 10 ale boję się że taka będzie konieczność ;(
No poczekajmy kilka dni moze to naprawia. Ja dowiedzialem sie na innym forum ze jak np Discord dziala to problem tkwi w samym Origin a jesli i Discord nie dziala to znaczy ze z internetem jest cos nie tak. Gdyz origin jak i discord dzialaja na internecie szerokopasmowym a skoro nie dzialaja to znaczy ze z jakichs przyczyn internet zrobil sie wąskopasmowy. Narazie dowiaduje sie co i jak. Potem sprawdze czy na discordzie sie polacze z internetem.
Discord działa jak należy tu ewidentnie wina jest po stronie Origin
Potwierdziam, u mnie Discord działa bez żadnego problemu (i wszystkie inne aplikacje wymagające internetu też) tylko Origin nagle zaczął mieć problem
- kreatora4 years agoHero (Retired)
Znaczy wszyscy z tym problemem jesteście na Win 7? Tlumaczyłoby dlaczego nie ma lawiny zgloszen tego typu.
A te rozwiazanie nr #14 dla was nie dziala?
Jesli tak to problem jest slabo rozwiązywalny od strony uzytkownika komputera
Problem polega na tym ze Origin jak i wiekszosc najnowszych programow musi poslugiwać sie sie najnowszymi systemowymi plikami VC++ Microsoftu z ktorymi Windows 7 ma problem - nie umie sie nimi poslugiwać.
Czyli niektore aktualizacja Win 10 wymuszaja dostosowywanie platfform ktore posluguja sie aplikacją Internet Explorer - a taka platforma jest Origin do dostosowywania sie do tej aktualizacji Microsoftu Mozna podejrzewać odrobine Microsoft ze robi to specjalnie ale jego jedyna odpowiedzią jest ze nie wspiera juz Win 7 i co mu zrobisz?
W sumie nie jestem zdziwiona, że w jakiś sposób zaczynają zmuszać ludzi do zmiany win 7 na nowsze... szkoda, że w taki sposób, ale z tego co widzę u mnie to będzie niestety jedyne rozwiązanie problemu... było kupić sims 4 na steamie...
About Origin Mac
Recent Discussions
- 2 months ago
FIFA menager 11
Solved2 months ago- 2 months ago
Fifa manager 11
Solved2 months ago- 2 months ago