Forum Discussion

Re: ORIGIN - komunikat "nie można nawiązać połączenia z internetem"

No poczekajmy kilka dni moze to naprawia. Ja dowiedzialem sie na innym forum ze jak np Discord dziala to problem tkwi w samym Origin a jesli i Discord nie dziala to znaczy ze z internetem jest cos nie tak. Gdyz origin jak i discord dzialaja na internecie szerokopasmowym a skoro nie dzialaja to znaczy ze z jakichs przyczyn internet zrobil sie wąskopasmowy. Narazie dowiaduje sie co i jak. Potem sprawdze czy na discordzie sie polacze z internetem.

4 Replies

• Discord działa jak należy tu ewidentnie wina jest po stronie Origin

• Nami_lami91's avatar
    Nami_lami91
    4 years ago

Potwierdziam, u mnie Discord działa bez żadnego problemu (i wszystkie inne aplikacje wymagające internetu też) tylko Origin nagle zaczął mieć problem

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    4 years ago

@kaaasiaaa1991 

@Nami_lami91 

@Wieszczu777 

@Marxard 

@ale_kujawa 

Znaczy wszyscy z tym problemem jesteście na Win 7? Tlumaczyłoby dlaczego nie ma lawiny zgloszen tego typu. 

A te rozwiazanie nr #14 dla was nie dziala? 

https://answers.ea.com/t5/Origin-Client-Web-Technical/Origin-installation-requires-an-internet-connection-even-though/m-p/10701912#M118948

Jesli tak to problem jest slabo rozwiązywalny od strony uzytkownika komputera

Problem polega na tym ze Origin jak i wiekszosc najnowszych programow musi poslugiwać sie sie najnowszymi systemowymi plikami VC++  Microsoftu  z ktorymi Windows 7 ma problem - nie umie sie nimi poslugiwać. 

Czyli niektore  aktualizacja Win 10 wymuszaja dostosowywanie platfform ktore posluguja sie  aplikacją Internet Explorer -  a taka platforma jest Origin do dostosowywania sie do tej aktualizacji  Microsoftu  Mozna podejrzewać odrobine Microsoft ze robi to specjalnie ale jego jedyna odpowiedzią jest ze nie wspiera juz Win 7 i co mu zrobisz? 

• W sumie nie jestem zdziwiona, że w jakiś sposób zaczynają zmuszać ludzi do zmiany win 7 na nowsze... szkoda, że w taki sposób, ale z tego co widzę u mnie to będzie niestety jedyne rozwiązanie problemu... było kupić sims 4 na steamie... 

About Origin Mac

Dyskutuj o Origin dla Mac oraz swoich ulubionych grach, a także poznaj innych graczy w społeczności Origin Mac, z którymi możesz grać.5,882 PostsLatest Activity: 3 days ago