Forum Discussion
21 Replies
udało się problem rozwiązać ?
dodam jeszcze że zainstalowałem origin na innym komputerze i działa bez problemu! ☹️
U mnie okazało się że nowa wersja origin musi być uruchomiona z prawami administratora i wszystko działa jak należy.
@Krzych_PL_matrox Nie, nie udało się rozwiązać problemu. Nawet dzwonienie do suportu nie pomogło. U mnie na laptopie też działa, tylko co z tego jak tam nie zagram w The Sims 4 bo laptop nie uciągnie tej części ☹️
Na komputerze postawiłem od nowa system windows 10 professional, od tygodnia próbuję się zalogować do aplikacji origin, niestety bezskutecznie, gdyż w oknie logowania widnieje komunikat " Logowanie online jest obecnie niemożliwe." (załączyłem załącznik, pokazany jest tam komunikat), a gdy wpisze swoje dane pokazuję mi się "Do pierwszego logowania wymagane jest połączenie z siecią."...
Próbowałem już robić to:
-Czyszczenie pamięci cache
-Restart routera
-Zmiana ustawień sieciowych
-Podmiana pliku hosts
-Reinstalacja origina
-wyłączenie zapory
-włączenie w zaporze wyjątku dla origina
-Sprawdzałem czy czas systemowy jest poprawny
-Uruchamiałem VPN'a i próbowałem się w taki sposób logować
I nic nie pomogło... Już nie wiem co mam z tym zrobić, nic nie pomaga, a ja tracę codziennie kolejne godziny na naprawie tego.- 1Guma6 years agoSeasoned Ace
Zerknij sobie w wolnej chwili do tego tematu:
Mi też nie działa....Zaraz chyba sobie w łeb strzele, bo już próbowałem tyle rozwiązań i nic to nie dało...Jak jeszcze kupujecie grę to mniejsza, ale origin acces gdzie przepadają ci dni? szkoda słów.
Walczę z tym od ponad tygodnia, codziennie grzebie przy tym przynajmniej kilka godzin i nic..Teraz ostatecznie zadziałał jeden sposób, a mianowicie zainstalowanie starszej wersji origina, tylko że po ponownym uruchomieniu komputera trzeba od nowa usuwać pamiec cache orgina, usuwac calego orgina i instalowac origina na nowo...Super rozwiązanie......
Wszystko przejrzałem, bawiłem się znowu w ustawianie czasu, tym razem ze strony internetowej, zainstalowałem mnóstwo sterowników i nic...Pomogła jedna rzecz z tego wątku, którą zrobiłem jako ostatnią - zainstalowanie starszej wersji origina. Niby działa, ale po wyłączeniu komputera znów nic nie działa, bo aplikacja domaga się aktualizacji i tego nie da się pominąć...Trzeba instalować program od nowa i tak w kółko za każdym razem...Póki co tak będę robił, ale nie wiem na ile mi starczy cierpliwości... Teraz instaluję grę, zobaczymy czy się odinstaluje wraz z instalowaniem za każdym razem starszej wersji origina.
- 1Guma6 years agoSeasoned Ace
@PahnoncyKocur a spróbuj może zainstalować najnowszą wersję beta programu Origin. W opcjach musisz zaznaczyć, że chcesz korzystać z tej wersji.
@1Guma Niestety wersja beta programu nic nie pomogła. Nadal logowanie online jest niemożliwe.
@RoseandBella próbowałeś logować się na innym komputerze?
@1Guma Tak PRÓBOWAŁAM, na laptopie wszystko działa. Tylko co z tego jak tam w nic nie zagram, bo to stary laptop i nie odpali większości gier, w tym np. The Sims 4.
Mi też wersja beta nic nie nie pomaga...
@RoseandBella spróbuj jeszcze tego, zainstaluj program CCleaner Free wersja 5.44 i wykonaj czyszczenie rejestru. [Jeżeli to nie pomoże. Po tym wykonaj czyszczenie pamięci podręcznej Origin (tak wiem, że już to robiłeś, ale teraz troszkę to obejdziemy). Usuń wszystkie foldery włącznie z LocalContent (testowałem to jeżeli nie chcesz ryzykować skopiuj sobie ten folder przed usunięciem i zapisz go w bezpiecznym miejscu)
[poniższe informacje to zalecenia EA] JAK WYCZYŚCIĆ PAMIĘĆ PODRĘCZNĄ
Origin – Windows- Jeśli aplikacja Origin jest uruchomiona, zamknij ją. W tym celu otwórz menu Origini wybierz polecenie Zakończ.
- Upewnij się, że aplikacja Origin została całkowicie zamknięta. W przeciwnym wypadku nie będziesz w stanie wykonać kolejnych kroków.
- By to sprawdzić, otwórz Menedżer zadań i przejdź do zakładki Procesy. Upewnij się, że nie ma tam aplikacji Origin.exe i OriginWebHelperService.exe. Jeśli są, zakończ ich zadania.
- Przytrzymaj naciśnięte jednocześnie klawisze Windows + R.
- W wyświetlonym polu poleceń wpisz %ProgramData%/Origin, po czym kliknij przycisk OK.
- Otwórz folder Origin, po czym usuń wszystkie pliki i foldery poza LocalContent. Nie usuwaj tego folderu.
- W systemie Windows XP folder ProgramData znajduje się w folderze C:\Documents and Settings\All Users\Application data\Electronic Arts\.
- Ponownie przytrzymaj naciśnięte jednocześnie klawisze Windows + R.
- W wyświetlonym polu poleceń wpisz %AppData%, po czym kliknij przycisk OK.
- W wyświetlonym folderze Roaming usuń folder Origin.
- Kliknij AppData na pasku adresu.
- Otwórz folder Local.
- Usuń znajdujący się w nim folder Origin.
- Uruchom ponownie swój komputer i zaloguj się w aplikacji Origin.
- Jeśli aplikacja Origin jest uruchomiona, zamknij ją. W tym celu otwórz menu Origini wybierz polecenie Zakończ.
U mnie problem trwa już około 3 tygodnie. Parę dni temu Origin sam z siebie zaczął działać, po czym po paru godzinach znowu padł. Chciałbym sobie pograć w gierki online, a nie mogę. Próbowałem już wszystkiego z czyszczeniem cache etc. Miło by było jakby cokolwiek ruszyło, bo nie po to człowiek kupuje gry żeby 3 tygodnie nie móc w nie grać. A gdy próbuje się zalogować wyświetla się informacja "Do pierwszego logowania wymagane jest połączenie z siecią". Na laptopie Origin działa. Czy ktoś wie czy coś się ruszyło w temacie ?
U mnie niezadziałał sposób powyższy ani ze zmiana godziny
@Deam476 zrobimy jeszcze jeden test (rozumiem, że nie chcesz wykonać formatu całego systemu)
Odłącz od komputera sieć z której domyślnie korzystasz >> na telefonie komórkowym utwórz router wi-fi i połącz się przez to po czym spróbuj włączyć Origin.
Dwie prośby. Wykonaj je przed zmianą sieci. Usuń program Origin z programów uruchamianych podczas startu systemu Windows (jeżeli masz tak u siebie) i zrestartuj komputer.
@Deam476 daj znać czy Origin jest Online.
Trzymaj się,
guma
@1Guma Zrobiłam wszystko tak jak jest napisane, połączyłam się przez Internet z telefonu i nadal nic to nie dało, logowanie online jest obecnie niemożliwe.
Witam skoro działało na starszej wersji to może ją zainstalować i ok
@LordDino21 Co z tego, że zainstaluję starszą wersję, jak po ponownym włączeniu komputera problem zaczyna się od nowa. Nie będę za każdym razem czyścić pamięci podręcznej Origina i odinstalowywać i instalować programu, żeby móc zagrać online, bo to nie o to chyba chodzi. Kupuję gry to chyba logiczne, że chcę móc w nie grać.
No tak ale jakby była starsza wersja to by było ok. Po prostu nie aktualizować nowej i ok.
Tylko namiar na starszą wersję i śmiga.
About Origin Mac
Recent Discussions
orgin
Solved2 months ago- 3 months ago
- 3 months ago