Forum Discussion

Re: Wolne pobieranie Origin

@kreatora 

Proxy załatwione [6]

Windows network zmieniony na prywatny był na publicznym

Zapora i antywirus ( w tym przypadku korzystam tylko z defendera) sprawdzany wcześniej, origin dodany na zezwolenie komunikowania się przez zaporę.

Porty dodane aczkolwiek udało mi się dodać tylko jeden port ponieważ na każdy inny wyskakiwała wiadomość ze reguła już istnieje, mam nadzieję ze dobrze to zrobiłem bo do końca nie wiem.[8]

Windows Socket załatwiony. [7]

Co do mylenia pojęć być może gdzieś już się gubię przy całej tej sprawie co nie zmienia faktu ze tak jak napisałeś powinienem mieć pobieranie 37 a mam okolo 12 MB/s na originie

4 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    4 years ago
    @Adrier37

To jeszcze ci zostalo o ile tego jeszcze nie zrobileś
    1. Wyczyszenie pamieci podręcznej DNS poleceniem
    ipconfig /flushdns
    - Zakladam ze pierwsza rzecza jaką w ogóle zrobileś, to wyczysciłeś cache origin ale na wszelki wypadek przypominam
    https://help.ea.com/pl-pl/help/faq/clear-cache-to-fix-problems-with-your-games/
    oraz odlaczenie routera z sieci na minimum 5 minut

2. Pozostaje też zmiana DNS na Cloud Flare co jest lepszą opcja niz czesto sugerowana zmiana na Google
    Wybierz Zmień ustawienia karty sieciowej”,
    kliknij prawym przyciskiem na ikonę sieci, z którą się łączysz i uruchom „Właściwości”
    dwukrotnie kliknij „Protokół internetowy w wersji 4 (TCP/IPv4)
    włącz „Właściwości” (pod spodem)
    zaznacz „Użyj następujących adresów serwerów DNS:
    (zanim wpiszesz tam nowe dane zapisz sobie adres cyfrowy DNS jaki komputer obecnie uzywa gdybys chcial to kiedyś przywrocić)
    i wpisz preferowany serwer 1.1.1.1 oraz alternatywny 1.0.0.1
    zatwierdź, klikając OK i zrestartuj przeglądarkę.
    3. Odlaczenie wszystkich urzadzen peryferyjnych - jesli takie masz i stestowanie tej predkosci bez nich
    Jednak musisz pamietać ze to jest podawana przez dostawce dumnie "predkość maksymalna" ale jak z wszystkimi maksymalnymi predkosciami w reklamach producenta czy w tym wypadku dostawcy usługi bywa to bardzo czesto mieszczą sie w sferze pobożnych życzeń. Wiem to z wlasnego doswiadczenia, ze czasem ta predkość zalezy nawet od pory dnia i od tej maksymalnej z umowy zjedzie w dól z tak zwanych przez uslugodawcę "przyczyn obiektywnych" i co mu zrobisz?

• @kreatora 

1. Wyczyściłem DNS, cache ponownie wyczyściłem, router odłączony i zrestartowany.

2. Próbowałem ten sposób przed udzieleniem się tutaj i nie przyniósł on rezultatów.

3. Zrobione do tego wyłączyłem wi fi na routerze i dalej nic.

No można by się tutaj dochodzić czy jest to faktycznie wina dostawcy itp. oczywiście była by taka możliwość ale tylko wtedy kiedy cała reszta innych programów, platform z grami również by pobierała z ograniczoną prędkością jednak tutaj no gdziekolwiek coś pobieram to tylko na originie coś szwankuje.

• asimen1103's avatar
    asimen1103
    Newcomer
    2 years ago

Eloo 🙂
    Wiem, że to stary pościk, ale pamiętasz może co Ci pomogło? Jeżeli oczywiście sprawa została rozwiązana :D
    Też tera kombinuję, bo pobiera mi z prędkością 50kb/s XD
    Myślałem, że to od mojego neta, ale jednak u dziewczyny próbowałem pobrać to tak samo słabo leci

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @asimen1103 

Ten wątek nie dość, że jest dość leciwy to tyczy się jeszcze Origin na platformie PC. W tej chwili na komputerach PC aplikacja ta została zastąpiona przez EA app. Jeśli pojawiają się u Ciebie problemy z pobieraniem właśnie w tej aplikacji  (EA app) załóż wątek w odpowiedniej części forum 🙂 

Ten wątek z racji zasad odnośnie nekropostingu - zamykam. 

About Origin Mac

Dyskutuj o Origin dla Mac oraz swoich ulubionych grach, a także poznaj innych graczy w społeczności Origin Mac, z którymi możesz grać.5,884 PostsLatest Activity: 3 days ago