Forum Discussion
Może i działa, ale w moim przypadku co z tego jak origin nadpisał mi przy okazji save lokalne które miałem na dysku i musze zaczynac daną gre od nowa...
@Piterko_lvg
Origin nie ingeruje w twoje zapisy.
Jeśli twoje zapisy znikły to jest to raczej wina OneDrive jeśli jesteś na Windowsie albo Icloud - jeśli jesteś na Mac.
. Stare zapisy twojej gry znikły, bo utknęły w chmurze , Na Icloud na Macu lub na OneDrive na Windowsie. i gra po wlaczeniu utworzyla nowy pusty folder w miejce przeniesionego,
O ile na Macu jest łatwo znaleźć taki folder o tyle na OneDrive to sie rzadko udaje bo komputer czesto imieszcza go w Hidden - ukrytych folderach. Musisz kompletnie wylaczyc uługe OneDrive bo jak komp to raz zrobił to będzie to robił zawsze
https://support.office.com/pl-pl/article/turn-off-disable-or-uninstall-onedrive-f32a17ce-3336-40fe-9...
Jesli jestes na Macu poszukaj swojego starego folderu gry na Icloud.
- 3 years ago
@kreatoraNic z tych rzeczy które piszesz się nie stały... Origin gdy nie miałem połączenia z serwerami EA wyświetlił mi informacje czy usunąć zapisane dane i pobrać z chmury, czy wysłać do chumry EA, dokładnie nie pamiętam co to była za informacja. Oczywiście kliknąłem ta drugą opcję. To i tak origin nadpisał i usunął mi zapisane stany gry które miałem lokalnie w dokumentach w folderze Save. Ponieważ gdy z jednej gry która uruchomiłem wcześniej zniknęły savy z drugiej przed uruchomieniem wszystko w folderze Save było. Z ciekawości uruchomiłem drugą grę w którą grałem i stało się identycznie. Mój błąd jedyny był taki że niepotrzebnie uruchamiałem grę gdy nie było połączenia z serwerami EA w Origin... Więc jest to nie mój problem tylko EA który ma blad w tej aplikacji i się do tego nie przyznaje...
- kreatora3 years agoHero (Retired)@Piterko_lvg
Jaka to gra? Jeśli miałeś takie info jak piszesz i klikneleś akceptacje to faktycznie usunełeś sobie zapis.
Jednak ja nadal podejrzewam OneDrive. Zacznij grę - zapisz ją, wyjdź z gry a potem sprawdź czy ten zapis ci nie zniknął . Jeśli zniknął to na 100% OneDrive jest winien.- 3 years ago
@kreatoraMass Effect Andromeda a druga to Battlefield 1. Z pierwszej zniknęły mi mi savy gdy pojawił się ten błąd, a z drugiej gry gdy miałem już kampanię zaliczona też dziwnym trafem zniknęły savy po uruchomieniu i niby pojawianiu się informacji o wysłaniu plików do chmury. Internet napewno miałem aktywny. A tak w ogóle to onedrive mam odinstalowany z Panelu Sterowania system Windows 11.
About Origin Mac
Recent Discussions
- 9 days ago
- 19 days ago
zmienić nick
Solved27 days agoFifa manager 11
Solved2 months agoFIFA menager 11
Solved3 months ago