Forum Discussion
Problem z połączeniem konta psn z kontem EA. Mam dwa konta EA, jedno nowe a drugie stare gdzie już trochę mam przegrane
Odłączyłem dziś swoje konto psn z kontem EA (starym) i straciłem wszystko z gry. Połączyłem z nowym i teraz muszę poczekać do 8.15 by je odłączyć i połączyć z powrotem.
Powtarzam stare konto jest odłączone od psn.
Na pomocy konsultant wpadł na pomysł by utworzyć nowe konto psn i połączyć z tym starym by odzyskać to co straciłem
Ale gdy już do tego dochodzi, podczas włączania gry loguje się do EA to pokazuje mi komunikat, że stare konto jest połączone nadal z tym moim głównym kontem psn. Gdy wchodzę na konto ea stare to nic niema tam o połączeniach z psn, jest tylko konto steam
Co zrobić?
@rutekglutekWitam musisz utworzyć żądanie pomocy i opisać problem pod tym adresem:
https://help.ea.com/pl/contact-us/
W linku znajdziesz odpowiedź na swoje pytania:
https://help.ea.com/pl-pl/help/account/link-your-console-accounts/
A masz sformułowane w linku tak:
'Możesz usunąć powiązanie konta platformy ze swoim kontem EA, jeśli chcesz powiązać je z innym kontem EA, zakładając, że to nowe konto EA nigdy nie było powiązane z żadnym kontem gry tego samego rodzaju.
Postępy we wszystkich grach EA powiązane są z twoim kontem EA, a nie z kontem platformy. Oznacza to, że jeśli postanowisz usunąć powiązanie między nazwą gracza a jednym kontem, by powiązać tę nazwę z innym kontem, utracisz postępy w grze.'
W tym przypadku aby odzyskać postęp w grach chyba będziesz musiał skontaktować się z działem technicznym. Powodzenia 🙂
- 5 years ago
Czyli, jak uda mi się wrócić do starego konta EA to nie odzyskam np. skórek, postaci, i wirtualnej waluty która miałem przypisaną tak?
Czytałem też, że jest opcja łączenia kont EA z kontem psn.
Oraz dzwoniłem do pomocy już to oni też nie są pewni czy moja zawartość wróci jak już uda mi się powrócić do tamtego konta.
Jutro spróbuję jeszcze raz zadzwonić może coś nowego wykminią
- Chytrooki5 years agoHero+@rutekglutek Osobiście na twoim miejscu utworzył bym żądanie pomocy jest to zawsze znak że się kontaktowałeś a korespondencja droga mailową będzie łatwiejsza. Osobiście nie wiem dokładanie czy odzyskasz utracone 'dobra' skórki itp. Jest to napisane w sposób mało zrozumiały ale nie pokoi zdanie to :
'Oznacza to, że jeśli postanowisz usunąć powiązanie między nazwą gracza a jednym kontem, by powiązać tę nazwę z innym kontem, utracisz postępy w grze.'
Nie wiem jak to rozumieć 😃. Bo może chodzić o to jak połączysz konto z innym kontem to tracisz wszystko. A jak połączysz z starym to zostaje Ci wszystko? No chyba nie. Bardziej chodzi o to że każde odłączenie konta powoduje utratę postępów. Nie wiem ale jestem ciekaw jak to działa 😀.- 5 years ago@Chytrooki ehh no cóż dziękuję
A jeszcze jedno, na stronce EA o połączeniach kont mają napisane, że dane z gier są zapisywane w "chmurze"
Utworzyłem już zadanie pomocy i pozostaje mi czekać
About Origin Mac
Recent Discussions
- 18 days ago
- 28 days ago
zmienić nick
Solved2 months agoFifa manager 11
Solved2 months ago