Forum Discussion

XxJacoBoooo's avatar
XxJacoBoooo
Seasoned Newcomer
24 days ago

CFL 26 Problem z Trialem

Mam aktywną subskrypcję EA Play, gra College Football 26 jest w bibliotece, a system wciąż widzi tylko wersję Trial, który się "skończył". Wykonałem już: reinstalację, czyszczenie cache konsoli, usunięcie lokalnych zapisów. Jakieś inni pomysły co może pomóc?

8 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    23 days ago

Hej XxJacoBoooo​ 

To wygląda to bardziej na kwestię dostępu w ramach EA Play niż błąd po Twojej stronie. Nie każda gra w bibliotece oznacza pełną wersję - część tytułów jest dostępna tylko jako Trial i po jego zakończeniu gra blokuje dalszy dostęp.

W przypadku College Football 26 wygląda to właśnie tak, że w EA Play dostępny jest tylko trial, a pełna wersja wymaga osobnego zakupu albo EA Play Pro (na PC). Dlatego system dalej pokazuje, że trial się skończył, mimo aktywnej subskrypcji.

Jeśli chcesz, napisz, na jakiej platformie grasz - sprawdzimy dokładnie, jak wygląda dostęp do tej gry w Twoim przypadku.

• XxJacoBoooo's avatar
    XxJacoBoooo
    Seasoned Newcomer
    22 days ago

A to nie jest tak że mając EA Play była ta wersja trialowa, a potem bodajże 19 lutego weszła już wersja z pełnym dostępem do Xbox Game pass? I tak, uprzedzając pytanie mam aktywne wszystkie subskrypcje. Gram na Xbox Series S

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    21 days ago

Dzięki za doprecyzowanie platformy. W rzeczy samej, CFL 26 powinien być dostępny dla Ciebie w pełnej wersji.

W tej sytuacji warto upewnić się, że jesteś zalogowany dokładnie na to samo konto, na którym masz aktywną subskrypcję – szczególnie jeśli masz więcej niż jeden profil na konsoli.

Jeśli to się zgadza, spróbuj wejść bezpośrednio do sklepu Xbox i wyszukać grę ręcznie, a następnie uruchomić ją stamtąd zamiast z biblioteki. U części graczy to przełączało dostęp z trial na pełną wersję.

Daj też znać czy mozesz pobrać inne pelne wersje gry w ramach EA Play.

• XxJacoBoooo's avatar
    XxJacoBoooo
    Seasoned Newcomer
    21 days ago

Tak, wszystkie inne gry z EA Play działają normalnie. Jestem zalogowany na koncie na którym mam wykupiona subskrypcje. Dodam tylko że po utworzeniu nowego konta na konsoli gra działa bez żadnego problemu. Zatem musi pewnie problem leży po stronie licencji na głównym koncie, a zależy mi żeby grać właśnie na nim a nie na tym nowo stworzonym.

• XxJacoBoooo's avatar
    XxJacoBoooo
    Seasoned Newcomer
    20 days ago

EA_Kuba​ uporałem się z problemem sam, choć to za dużo powiedziane. Udało się uruchomić grę i grać normalnie, choć nie na głównym koncie (na czym mi najbardziej zależy) tylko na nowym.

• XxJacoBoooo's avatar
    XxJacoBoooo
    Seasoned Newcomer
    19 days ago

EA_Kuba​ tak próbowałem i kompletnie nic to nie zmienia, próbowałem także instalować grę bezpośrednio z biblioteki, z gamepassa czy nawet z aplikacji w telefonie i nic to nie dawało.