Forum Discussion
5 Replies
- EA_Kalina1 month ago
Community Manager
Przeniosłam Twój post z innej dyskusji, która dotyczyła innego problemu.
W przeszłości komunikat, który widzisz u siebie, występował głównie na PC z systemem Windows N-edition i związany był z brakiem Media Feature Pack. Aktywacja tego pakietu pomagała także na innych systemach - link do Media Feature Pack list for Windows N editions.
Dodaj także pliki EADesktop.exe, EALauncher.exe i EABackgroundService.exe do list wyjątków programu antywirusowego i zapory sieciowej (firewall).
Pobierz także wszelkie oczekujące aktualizacje systemu Windows.
- bbdd4d37f93cf0c71 month agoSeasoned Newcomer
Dzień dobry
Mam Windows 11. Mam teraz tylko wbudowany windowsowy firewall i nie mam tak opcji dodania plików do wyjątków. Jak wyłączyłem zaporę to również wyskakuje ten sam błąd. :( - coś czuję że nie pogram na Święta.
- EA_Kalina1 month ago
Community Manager
bbdd4d37f93cf0c7 Chciałabym dodatkowo rzucić okiem na Twój DxDiag, żeby upewnić się, czy nie ma tam innych przyczyn problemu
- bbdd4d37f93cf0c71 month agoSeasoned Newcomer
plik w załączeniu. Brak problemów. Nowy PC co ma 1 miesiąc.
- EA_Kalina1 month ago
Community Manager
Dzięki za podesłany DxDiag – wygląda na to, że system i sterowniki są aktualne, a Media Feature Pack oraz wyjątki w antywirusie masz już za sobą. Dorzucam więc dodatkowe kroki:
Uruchom EA app jako administrator i spróbuj naprawić grę jeszcze raz - czasem pomaga to „przepchnąć” pliki konfiguracyjne na nowych systemach. Usuń też cały folder Crysis z Dokumentów (gra odtworzy go sama przy następnym starcie). Warto też sprawdzić, czy w Windows nie wymusza się trybów „Wysokiej DPI” - kliknij prawym na Crysis.exe > Właściwości > Zgodność > Zmień ustawienia DPI i wyłącz nadpisywanie skalowania.
W przypadku jeśli problem nie ustąpi możesz spróbować jeszcze jednej rzeczy — zmienić lokalizację instalacji.
Jeśli gra jest teraz na innym dysku, zainstaluj ją ponownie w domyślnej ścieżce na dysku C.
A jeśli już masz ją na C, sprawdź, czy instalacja w inne miejsce/dysk nie rozwiąże problemu.