Forum Discussion

bbdd4d37f93cf0c7's avatar
bbdd4d37f93cf0c7
Seasoned Newcomer
1 month ago

Crysis - Problem z konfiguracją gry . Zainstaluj grę ponownie.

Nie działa Crysis 1. Kupiona wersja trilogy. Wyskakuje błąd :

Gra już naprawiana w EA App, resetowany komputer i nic. Proszę o pomoc lub zwrot pieniędzy. 

5 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 month ago

Hej bbdd4d37f93cf0c7​ 

Przeniosłam Twój post z innej dyskusji, która dotyczyła innego problemu. 

W przeszłości komunikat, który widzisz u siebie, występował głównie na PC z systemem Windows N-edition i związany był z brakiem Media Feature Pack. Aktywacja tego pakietu pomagała także na innych systemach   - link do Media Feature Pack list for Windows N editions. 

Dodaj także pliki EADesktop.exe, EALauncher.exe i EABackgroundService.exe do list wyjątków programu antywirusowego i zapory sieciowej (firewall). 

Pobierz także wszelkie oczekujące aktualizacje systemu Windows. 

• bbdd4d37f93cf0c7's avatar
    bbdd4d37f93cf0c7
    Seasoned Newcomer
    1 month ago

Dzień dobry

Mam Windows 11. Mam teraz tylko wbudowany windowsowy firewall i nie mam tak opcji dodania plików do wyjątków. Jak wyłączyłem zaporę to również wyskakuje ten sam błąd. :( - coś czuję że nie pogram na Święta. 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 month ago

Dzięki za podesłany DxDiag – wygląda na to, że system i sterowniki są aktualne, a Media Feature Pack oraz wyjątki w antywirusie masz już za sobą. Dorzucam więc dodatkowe kroki:

Uruchom EA app jako administrator i spróbuj naprawić grę jeszcze raz - czasem pomaga to „przepchnąć” pliki konfiguracyjne na nowych systemach. Usuń też cały folder Crysis z Dokumentów (gra odtworzy go sama przy następnym starcie). Warto też sprawdzić, czy w Windows nie wymusza się trybów „Wysokiej DPI” - kliknij prawym na Crysis.exe > Właściwości > Zgodność > Zmień ustawienia DPI i wyłącz nadpisywanie skalowania.

W przypadku jeśli problem nie ustąpi możesz spróbować jeszcze jednej rzeczy — zmienić lokalizację instalacji.
    Jeśli gra jest teraz na innym dysku, zainstaluj ją ponownie w domyślnej ścieżce na dysku C.
    A jeśli już masz ją na C, sprawdź, czy instalacja w inne miejsce/dysk nie rozwiąże problemu.