Forum Discussion

AsYesterday's avatar
AsYesterday
Seasoned Newcomer
1 month ago

Gra Dead Space nie posiada polskich tłumaczeń.

Gra kupiona za pośrednictwem EA App nie posiada polskich tłumaczeń tekstu. 

Na platformie jest opisane, że obsługuje język polski, ale w rzeczywistości dotyczy on wyłącznie audio dubbingu. 

Jest to absurd i wprowadzanie konsumenta w błąd bo po: 1. Inne platformy oferują kompletnie wydany produkt w polskim języku w przeciwieństwie do platformy właściciela gry. 2. W rzeczywistości użytkownik decydując się na zakup dostaje pół prawdę względem swoich oczekiwań, o której dopiero się dowiaduje po zakupie. 

Słyszałem o tym problemie już wcześniej i nie potrafię po prostu uwierzyć, że przez ponad 3 lata nikt się tym solidnie nie zajął. Widziałem posty community manager'ów, że problem został zgłoszony i naprawiony, co jest po prostu nieprawdą, ponieważ on istnieje lub z jakiegoś powodu nadal powraca.

Dodam, że ostatnio grałem w ten tytuł 3 lata temu (15godzin gry) i gra normalnie obsługiwała język polski od A do Z. Postanowiłem do niego wrócić wykupując dostęp do gry, a teraz się dowiaduje po zakupie, że gra nie jest kompletnie przetłumaczona i teraz nie mam nawet możliwości jej zwrócić by kupić nową kopie od innej platformy, która po prostu działa zgodnie z moimi oczekiwaniami  

2 Replies

• Sprawdź film czy da się w ten sposób zmienić. Jak nie chcesz tego robić to na twoim miejscu bym spróbował wyczyścić folder temp i cache EA App i zobaczył czy niemożna wybrać języka. Wszystko musisz zrobić po wyłączeniu aplikacji.

https://youtu.be/dX5HNPIGbTc?si=O2Ztx5fL_str6wjt 

• AsYesterday's avatar
    AsYesterday
    Seasoned Newcomer
    1 month ago

Dzięki za odpowiedź. 

Nie dam rady tego sprawdzić, bo kupiłem już drugą kopię na Steam. Działa bez zarzutów. 

Udało się też wywnioskować o zwrot za poprzednią kopie.