Forum Discussion

Detail_Master_XI's avatar
1 month ago
Solved

Osiągnięto limit kont UT

Witam.

Posiadam problem. Wyświetla mi się błąd na PS5 "Na tej konsoli utworzono zbyt wiele kont UT. Aby kontynuować grę użyj jednego z wcześniej utworzonych kont."

Miałem wcześniej połączone swoje konto z FC24 i tam nie miałem żadnego problemu z UT i używając tego samego konta PS Plus i tego samego EA, nie mogę wejść na UT właśnie przez ten błąd. Robiłem wszystko co doradzał mi Chat GPT ale to też nic nie dało. 

Bardzo proszę o pomoc, będę bardzo wdzięczny za każdą wiadomość.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    1 month ago

Jeśli konsola była używana i limit kont UT w FC 25 został już na niej osiągnięty przez poprzedniego właściciela, to niestety nie ma możliwości zresetowania ani odblokowania tego limitu. Ograniczenie jest zapisane na samej konsoli i nie da się go cofnąć po stronie EA ani po stronie gracza.

7 Replies

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 month ago

Hej Detail_Master_XI​ 

W takiej sytuacji jedynym skutecznym rozwiązaniem jest zalogowanie się na to wcześniejsze konto PSN, na którym pierwszy raz uruchamiałeś FC 25 i gdzie zostało stworzone Twoje pierwotne konto UT (logowanie na to samo konto, które działało w FC24, nie omija tego limitu).

Limit UT jest przypisany do konsoli, więc żeby wejść ponownie do trybu, musisz użyć dokładnie tego profilu PSN, na którym Ultimate Team był już wcześniej aktywowany. Gdy tylko zalogujesz się na tamto konto, dostęp do UT powinien normalnie wrócić.

Jeśli nie masz dostępu do poprzedniego profilu PSN, to możliwe, że limit został osiągnięty wcześniej – na przykład gdy konsola była używana i poprzedni właściciel stworzył na niej zbyt wiele kont UT.

Daj znać czy masz dodatkowe pytania

• Detail_Master_XI's avatar
    Detail_Master_XI
    New Novice
    1 month ago

Cześć!

Nie wiem co się dzieje, ale używam dokładnie tego samego konta w obu FC, ale ciągle pojawia się ten sam problem, chociaż jestem bardziej niż pewny, że to te same konto. Naprawdę nie mam pojęcia co robić.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    1 month ago

Hej Detail_Master_XI​ 

O ile nie mamy możliwości zresetowania tego licznika, to może dobrym pomysłem byłoby skontaktowanie się z nami poprzez czat, by upewnić się, że logujesz się właściwym kontem. 

Jak skontaktować się z doradcą EA?

Ponadto - czy w czasie przejścia pomiędzy starszą odsłoną gry i najnowszą rozłączałeś swoje konto PSN od konta EA?

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    1 month ago

Detail_Master_XI​  Limit Ultimate Team jest liczony osobno dla każdej edycji gry.
    To znaczy, że:
    – w FC 24 możesz nie widzieć żadnego limitu,
    – ale w FC 25 ten limit może być już osiągnięty na danej konsoli.

Dlatego sytuacja wygląda tak, jakby jedno konto działało poprawnie w FC 24, a w FC 25 już nie – ale to normalne, bo obie gry mają oddzielny licznik kont UT.

Czy na tej konsoli grałeś w UT w FC 25? Posiadasz nową czy używaną konsolę?

Detail_Master_XI
    New Novice
    1 month ago

Zmieniałem w ostatnim czasie konsole, ale konto EA było cały czas podłączone do mojego konta PSN, podobnie cały czas miałem tą samą subskrypcje PlayStation Plus na obu konsolach, więc o zmianie kont PSN nie ma mowy. Postaram się skontaktować z doradcą, dziękuję za pomoc.

Detail_Master_XI
    New Novice
    1 month ago

Posiadam używaną konsole i nie grałem w FC25. Wygląda na to, że ktoś wykorzystał ten limit za mnie. Czy nie ma żadnej możliwości, żeby udało się to naprawić?

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    1 month ago

Jeśli konsola była używana i limit kont UT w FC 25 został już na niej osiągnięty przez poprzedniego właściciela, to niestety nie ma możliwości zresetowania ani odblokowania tego limitu. Ograniczenie jest zapisane na samej konsoli i nie da się go cofnąć po stronie EA ani po stronie gracza.