skate. Błąd EA Anticheat (Kod 95) "Niedopuszczalna konfiguracja" na Windows 11
Dzień dobry,
Zgłaszam krytyczny błąd techniczny uniemożliwiający udział w playteście gry skate..
Opis problemu: Podczas rozgrywki, po około 5 minutach normalnej gry, zostaję z niej wyrzucony. Pojawia się okno błędu "Security Violation" (Naruszenie zabezpieczeń) z programu EA Javelin Anticheat.
- Pełny komunikat: "EA Javelin Anticheat wykrył niedopuszczalną konfigurację. Sprawdź, czy nie działa żadne oprogramowanie wykorzystywane do oszustw czy manipulacji i uruchom grę ponownie."
- Kod błędu: (95)
Informacje o systemie (Główna przyczyna): Używam najnowszej, oficjalnej wersji systemu Windows 11 24H2 (build 10.0.26200.6584 lub pokrewny). Problem zaczął występować na tej kompilacji systemu.
Podjęte kroki naprawcze (bez rezultatu): Przed kontaktem z Państwem podjąłem wyczerpujące kroki diagnostyczne, aby wykluczyć problem po mojej stronie. Niestety, żaden z nich nie rozwiązał problemu:
- Reinstalacja EA Anticheat: Program został wielokrotnie odinstalowany i zainstalowany ponownie (z uprawnieniami administratora).
- Czysty rozruch systemu: Błąd występuje nawet po wykonaniu "czystego rozruchu" (wyłączone wszystkie usługi i programy startowe firm trzecich, w tym oprogramowanie Logitech, SteelSeries, Hamachi, Discord, nakładki graficzne itp.).
- Weryfikacja plików systemowych: Użyłem komend sfc /scannow oraz DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth.
- Pełna naprawa systemu Windows: Wykonałem "In-place upgrade" (naprawa w miejscu) systemu Windows 11 przy użyciu oficjalnego obrazu ISO, aby naprawić wszelkie uszkodzenia systemu.
- Potwierdzenie sprawności systemu: Po naprawie, komendy sfc i DISM kończą się pomyślnie, potwierdzając 100% sprawność systemu operacyjnego.
Wniosek: Błąd (95) nadal występuje na w pełni sprawnym, czystym i zaktualizowanym systemie Windows 11 24H2, bez żadnego oprogramowania działającego w tle.
[Moved to Other EA Games PL. Please review our guidelines regarding language posts - CM]