Forum Discussion

Manzej's avatar
Manzej
Not applicable
5 years ago
Solved

Aplikacja została nie właściwie uruchomiona

Błąd 0x000007b Testowałem juz wszystkiego i nic nie działa moze ktos pomogł by mi i powiedział co u niego zadziałało?

• Hej @Manzej 

Rozwiązanie tego problemu znajdziesz na naszej stronie pomocy: 

Jeśli system Windows 10 wyświetla komunikat o błędzie 0xc000007b i masz problemy z zainstalowaniem którejkolwiek wersji pakietu VC++, może to być spowodowane domyślnie wyłączoną w systemie Windows 10 platformą .NET Framework.

Aby włączyć platformę .NET Framework:

1. Otwórz Panel sterowania.
      • Jeśli nie możesz go znaleźć, wyszukaj w menu Start frazę „panel sterowania”.
    2. W sekcji Programy kliknij odsyłacz Odinstaluj program.
    3. Wybierz opcję Włącz lub wyłącz funkcje systemu Windows.
    4. Kliknij + przy wszystkich widocznych pozycjach dotyczących .NET Framework (zwykle są to wersje 3.5 oraz 4.6), po czym zaznacz wszystkie pola wyboru.
    5. Zainstaluj ponownie pakiet VC++ x64 i x86 do wersji 2010 i 2013.

To powinno wyeliminować ten błąd i umożliwić normalne działanie aplikacji Origin.

6 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    5 years ago

Hej @Manzej 

Rozwiązanie tego problemu znajdziesz na naszej stronie pomocy: 

Jeśli system Windows 10 wyświetla komunikat o błędzie 0xc000007b i masz problemy z zainstalowaniem którejkolwiek wersji pakietu VC++, może to być spowodowane domyślnie wyłączoną w systemie Windows 10 platformą .NET Framework.

Aby włączyć platformę .NET Framework:

1. Otwórz Panel sterowania.
      • Jeśli nie możesz go znaleźć, wyszukaj w menu Start frazę „panel sterowania”.
    2. W sekcji Programy kliknij odsyłacz Odinstaluj program.
    3. Wybierz opcję Włącz lub wyłącz funkcje systemu Windows.
    4. Kliknij + przy wszystkich widocznych pozycjach dotyczących .NET Framework (zwykle są to wersje 3.5 oraz 4.6), po czym zaznacz wszystkie pola wyboru.
    5. Zainstaluj ponownie pakiet VC++ x64 i x86 do wersji 2010 i 2013.

To powinno wyeliminować ten błąd i umożliwić normalne działanie aplikacji Origin.

• Manzej's avatar
    Manzej
    Not applicable
    5 years ago

Nie stety nawet to nie działa. Nie wiem co mi może pomóc.

• Manzej's avatar
    Manzej
    Not applicable
    5 years ago

O działa dzięki bardzo ale jest teraz czarny ekran po uruchomieniu gry ale z tym raczej sobie juz poradze.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    5 years ago

Hej @Manzej 

Daj nam znać jeśli jeszcze będziesz potrzebował pomocy 🙂

• toy_bonnie2000's avatar
    toy_bonnie2000
    Not applicable
    5 years ago

Też mam ten sam problem zrobiłam wszystko jak trzeba a błąd wyskakuje dalej. Nie wiem co jeszcze mogę zrobić.

Featured Places

Node avatar for Plants vs. Zombies™ Dyskusja o serii

Plants vs. Zombies™ Dyskusja o serii

Zombie próbują wejść do twojego domu? Trzymaj je w ryzach i dyskutuj o najlepszych technikach ogrodniczych na forum społeczności.Latest Activity: 1 day ago
703 Posts