Forum Discussion

Anonymous's avatar
Anonymous
8 years ago
Solved

Gra nie uruchamia się? Tu znajdziesz pomocne kroki!

Witam

mam problem ponieważ gra zawiesza się, gdy próbuję uruchomić dowolny multi player.

Sprzęt na którym staram się uruchomić grę  to:

Laptop Asus G752VT

procesor - i7-6700HQ 2,60GH;

RAM - 8 GB;

grafika - Nvidia GeForce GTX 970M GDDR 3GB;

Gra pokazuje czarny ekran z kwiatkiem w prawym dolnym rogu i koniec.

• EA_Odix's avatar
    EA_Odix
    8 years ago

@MrAndyInator Dopisałem ścieżką do folderu z ustawieniami ...wybacz mój błąd 😢

Wspomniany folder Plants vs Zombies GW2 znajduje w bibliotece Dokumenty (%USERPROFILE%\Dokumenty lub %USERPROFILE%\Moje dokumenty) Więc proszę spróbuj raz jeszcze wykonać krok 4 i daj znać jak poszło!

Pozdrawiam!

4 Replies

• EA_Odix's avatar
    EA_Odix
    Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
    8 years ago

@MrAndyInator WItam na naszym forum! Miło, że wpadłeś!

Jeśli problem nadal występuje zobaczmy co możemy razem zdziałać!

Z opisu wygląda, że laptop spokojnie poradzi sobie z wymaganiami gry więc coś musi lokalnie blokować uruchomienie. 

Na początek spróbuj kroki, które przedstawiłem w innym wątku, szczególnie sterowniki jako iż NVIDIA opublikowała właśnie najnowszą wersję na ich stronie!

1. STEROWNIKI - Spróbuj pobrać najnowsze sterowniki do swojej karty graficznej - INSTRUKCJA - STEROWNIKI

2. ANTYWIRUS/FIREWALL - Dla celów testowych spróbuj wyłączyć chwilowo oprogramowanie antywirusowe (ochronę w czasie rzeczywistym) -   aby wykluczyć iż AV blokuje uruchomienie gry- opcjonalnie można dodać do wyjątków antywirusa folder Origin C:\Pliki Programów (x86)\Origin oraz folder instalacji gry (domyślnie) Origin Games C:\Pliki Programów (x86)\Origin Games

3. CZYSTY ROZRUCH -  dodatkowo częstym problemem są inne aplikację działające w tle instalowane fabrycznie (najczęściej laptopy), które również mogą blokować uruchomienie - INSTRUKCJA - CZYSTY ROZRUCH

4. USZKODZONE PLIKI ZAPISU/USTAWIEŃ w rzadkich przypadkach pliki zapisu/ustawień mogły ulec uszkodzeniu dlatego celem wykluczenia prosimy o wyłączenie zapisów w chmurze (Origin > Ustawienia aplikacji > Instalacje i zapisane stany gry > Zapisane stany gry WYŁĄCZ) następnie proszę o zmianę nazwy folderu Plants vs Zombies GW2 na np. Plants vs Zombies GW2 kopia znajduje się on w bibliotece Dokumenty (%USERPROFILE%\Dokumenty lub %USERPROFILE%\Moje dokumenty)

Spowoduje to przy następnym uruchomieniu stworzenie nowego folderu ustawień/zapisu.

Przydatne kroki znajdziesz również na naszej stronie pomocy o JAK ROZWIĄZYWAĆ PROBLEMY Z URUCHAMIANIEM, AWARIAMI I ZAWIESZANIEM GIER

Jakby wszystko by zawiodło podeślij nam proszę raporty DXDIAG - instruckcja w odpowiedzi na mój wpis ( prawy dolny róg załącz plik) 

Życzę powodzenia! 

(edit: poprawiono ścieżkę do folderu Dokumenty) 

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago

1. zrobione - brak efektów

2. zrobione - brak efektów

3. zrobione  - brak efektów

4. gdzie znaleźć ten folder czy chodzi o ten "C:\Program Files (x86)\Origin Games\Plants vs Zombies Garden Warfare 2"

przy każdej próbie gra się uruchamia mogę grać w misje. Po wybraniu rozgrywki sieciowy  pokazuje "szukanie najlepszej rozgrywki"; "Znaleziono..." pokazuje animacje tacko a następnie  gra zaczyna pożerać 70 % procesora ponad 3GB pamięci i zatrzymuje się na czarnym ekranie z animacją stokrotki.

• EA_Odix's avatar
    EA_Odix
    Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
    8 years ago

@MrAndyInator Dopisałem ścieżką do folderu z ustawieniami ...wybacz mój błąd 😢

Wspomniany folder Plants vs Zombies GW2 znajduje w bibliotece Dokumenty (%USERPROFILE%\Dokumenty lub %USERPROFILE%\Moje dokumenty) Więc proszę spróbuj raz jeszcze wykonać krok 4 i daj znać jak poszło!

Pozdrawiam!

• Witam od kilku dni mam również problem z PvZ 2 edycja specjalna gra się po prostu nie uruchamia po kliknięciu w graj nic się nie dzieje przeprowadziłem wszystkie tutaj zalecane działania i nic

About Plants vs. Zombies™ Dyskusja o serii

Zombie próbują wejść do twojego domu? Trzymaj je w ryzach i dyskutuj o najlepszych technikach ogrodniczych na forum społeczności.629 PostsLatest Activity: 7 hours ago