Anonymous
7 years agoPLANTS VS ZOMBIES GW2 problem z uruchomieniem gry
Witam mam problemy z uruchomieniem gry pod tytułem ,,Plants vs Zombies Garden Warfare 2 Edycja Zwykła" Gdy uruchamiam grę pojawia się czarny ekran, po tym gra sama się wyłącza i cały czas jest to sa...
- 7 years ago
Witaj
Spróbuj poniższych kroków, jeżeli nie pomogą prześlij plik DXDIAG
Kroki zaproponowane przez @EA_Odix
- STEROWNIKI - Spróbuj pobrać najnowsze sterowniki do swojej karty graficznej - INSTRUKCJA - STEROWNIKI
- ANTYWIRUS/FIREWALL - Dla celów testowych spróbuj wyłączyć chwilowo oprogramowanie antywirusowe (ochronę w czasie rzeczywistym) - aby wykluczyć iż AV blokuje uruchomienie gry- opcjonalnie można dodać do wyjątków antywirusa folder Origin C:\Pliki Programów (x86)\Origin oraz folder instalacji gry (domyślnie) Origin Games C:\Pliki Programów (x86)\Origin Games
- CZYSTY ROZRUCH - dodatkowo częstym problemem są inne aplikację działające w tle instalowane fabrycznie (najczęściej laptopy), które również mogą blokować uruchomienie - INSTRUKCJA - CZYSTY ROZRUCH
- USZKODZONE PLIKI ZAPISU/USTAWIEŃ - w rzadkich przypadkach pliki zapisu/ustawień mogły ulec uszkodzeniu dlatego celem wykluczenia prosimy o wyłączenie zapisów w chmurze (Origin > Ustawienia aplikacji > Instalacje i zapisane stany gry > Zapisane stany gry WYŁĄCZ) następnie proszę o zmianę nazwy folderu Plants vs Zombies GW2 na np. Plants vs Zombies GW2 kopia znajduje się on w bibliotece Dokumenty (%USERPROFILE%\Dokumenty lub %USERPROFILE%\Moje dokumenty)
Spowoduje to przy następnym uruchomieniu stworzenie nowego folderu ustawień/zapisu.
- STEROWNIKI - Spróbuj pobrać najnowsze sterowniki do swojej karty graficznej - INSTRUKCJA - STEROWNIKI