Forum Discussion

Anonymous's avatar
Anonymous
7 years ago
Solved

PLANTS VS ZOMBIES GW2 problem z uruchomieniem gry

Witam mam problemy z uruchomieniem gry pod tytułem ,,Plants vs Zombies Garden Warfare 2 Edycja Zwykła" Gdy uruchamiam grę pojawia się czarny ekran, po tym gra sama się wyłącza i cały czas jest to sa...
  • MattiuDefo's avatar
    7 years ago

@DraknessYT123

Witaj

Spróbuj poniższych kroków, jeżeli nie pomogą prześlij plik DXDIAG

Kroki zaproponowane przez @EA_Odix

1. STEROWNIKI - Spróbuj pobrać najnowsze sterowniki do swojej karty graficznej - INSTRUKCJA - STEROWNIKI

2. ANTYWIRUS/FIREWALL - Dla celów testowych spróbuj wyłączyć chwilowo oprogramowanie antywirusowe (ochronę w czasie rzeczywistym) -   aby wykluczyć iż AV blokuje uruchomienie gry- opcjonalnie można dodać do wyjątków antywirusa folder Origin C:\Pliki Programów (x86)\Origin oraz folder instalacji gry (domyślnie) Origin Games C:\Pliki Programów (x86)\Origin Games

3. CZYSTY ROZRUCH -  dodatkowo częstym problemem są inne aplikację działające w tle instalowane fabrycznie (najczęściej laptopy), które również mogą blokować uruchomienie - INSTRUKCJA - CZYSTY ROZRUCH

4. USZKODZONE PLIKI ZAPISU/USTAWIEŃ w rzadkich przypadkach pliki zapisu/ustawień mogły ulec uszkodzeniu dlatego celem wykluczenia prosimy o wyłączenie zapisów w chmurze (Origin > Ustawienia aplikacji > Instalacje i zapisane stany gry > Zapisane stany gry WYŁĄCZ) następnie proszę o zmianę nazwy folderu Plants vs Zombies GW2 na np. Plants vs Zombies GW2 kopia znajduje się on w bibliotece Dokumenty (%USERPROFILE%\Dokumenty lub %USERPROFILE%\Moje dokumenty)

Spowoduje to przy następnym uruchomieniu stworzenie nowego folderu ustawień/zapisu.

About Plants vs. Zombies™ Dyskusja o serii

Zombie próbują wejść do twojego domu? Trzymaj je w ryzach i dyskutuj o najlepszych technikach ogrodniczych na forum społeczności.629 PostsLatest Activity: 10 hours ago