2 years ago
Poziom spada w dół
Miałem poziom 1250+ najpierw jak chciałem wbić Chompera na wyższy poziom to miał poziom 0 i z każdym kolejnym pokazywało -9, -8, -7 i tak dalej, potem zobaczyłem że mam poziom 880~ a miałem o wiele ...
Plants vs Zombies Garden Warfare 2, wersja PC (aktualnie poziom spadł mi już do 55...)
Dzięki za odpowiedź @macio527
Na angielskim forum znalazłem podobne zgłoszenia. Czy w czasie pojawienia się problemu zauważyłeś jakieś inne charakterystyczne objawy, które nie pojawiły się wcześniej?
@PawelTwor Połączyłem Twój wątek z inntym gdzie został opisany podobny problem. Poproszę Cię o podanie poniższych informacji:
Platforma:
Identyfikator platformy:
Data/godzina wystąpienia problemu:
W jakim trybie to się stało?
W której część trybu?
Podsumuj krótko zauważony przez Ciebie błąd:
Jak często się on pojawia?
Wszelkie dodatkowe uwagi:
Cześć. Pisałem też już o tym na angielskim forum i tam się dzieje chyba główna dyskusja na ten temat, w każdym razie widzę, że nie tylko mi się to zdarzyło, ale wielu innym też. Gram na PC, dokładnej godziny nie podam bo nie wiem, ale przed wczoraj gdy grałem wszystko było na swoim miejscu, natomiast wczoraj(07.02.2024.) około godziny 13 gdy wszedłem do gry moja ranga i lvl na większości postaci już były wyzerowane. Może da się jakoś przywrócić zapis gry?
Platforma: PC
Identyfikator platformy: (jeśli dobrze rozumiem to) "macio527"
Data/godzina wystąpienia problemu: około godziny 11 dnia 07.02.2024
W jakim trybie to się stało? po wejściu do gry
W której część trybu? ogólnie
Podsumuj krótko zauważony przez Ciebie błąd: na początku grając postacią którą chciałem wymaxować zobaczyłem że ma poziom 0, później gry grałem na evencie w ratuszu zobaczyłem że poziom mojego konta spadł o ponad 400 poziomów, i z każdym wejściem do gry spadał jeszcze bardziej aż spadł do 43 (z 1280 około)
Jak często się on pojawia? cały czas :c
Wszelkie dodatkowe uwagi: brak (chciałbym jak każdy dotknięty tym błędem odzyskać postęp który w moim przypadku zajął prawie 300h)
Hej wszystkim
Zgodnie z tym o czym wspomniał @PawelTwor otrzymaliśmy informacje odnośnie rozwiązania problemu.
Jeśli sytuacja z poziomem pojawia się u was nadal - dajcie nam znać.