Forum Discussion

rafal0000008's avatar
rafal0000008
Seasoned Newcomer
1 month ago
Solved

Problem z odpaleniem gry

Po kilku bezskutecznych próbach naprawy aplikacja dalej nie uruchamia się, ani nie odsyła żadnego zgłoszenia błędu.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    1 month ago

Dzięki za doprecyzowanie rafal0000008​ Przy takim zachowaniu, bez błędu i brak reakcji przy uruchamianiu, często chodzi o konflikt uprawnień albo ścieżki instalacji.

• Na ten moment spróbuj dwóch rzeczy. Najpierw wejdź we właściwości pliku gry, EA app i EA AntiCheat i upewnij się, że opcja „Uruchom jako administrator” jest odznaczona wszędzie - czasem to właśnie blokuje start zamiast pomagać.
    • Druga rzecz to instalacja gry w domyślnej lokalizacji (czyli standardowy folder EA/Program Files), bez własnych ścieżek - to pomaga wykluczyć problem z dostępem do plików.

Daj znać, czy po tych zmianach gra zacznie się uruchamiać.

7 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 month ago

Hej rafal0000008​ 

Dzięki za Twoje zgłoszenie. 

Czy gra wcześniej działała normalnie, czy jest to jej pierwsze uruchomienie? 

Czy oprócz naprawy gry były przez Ciebie wykonane jakieś dodatkowe kroki?

• rafal0000008's avatar
    rafal0000008
    Seasoned Newcomer
    1 month ago

Gra była uruchamiana po raz pierwszy, kupowałem ją przez klucz zamiast na stronie EA i tak oprócz samej naprawy próbowałem instalować na nowo anty cheat’a  - co nic mi nie dalo, jak w przypadku innych rozwiązań róznych uzytkownikow. 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 month ago

Dzięki za doprecyzowanie rafal0000008​ Przy takim zachowaniu, bez błędu i brak reakcji przy uruchamianiu, często chodzi o konflikt uprawnień albo ścieżki instalacji.

• Na ten moment spróbuj dwóch rzeczy. Najpierw wejdź we właściwości pliku gry, EA app i EA AntiCheat i upewnij się, że opcja „Uruchom jako administrator” jest odznaczona wszędzie - czasem to właśnie blokuje start zamiast pomagać.
    • Druga rzecz to instalacja gry w domyślnej lokalizacji (czyli standardowy folder EA/Program Files), bez własnych ścieżek - to pomaga wykluczyć problem z dostępem do plików.

Daj znać, czy po tych zmianach gra zacznie się uruchamiać.

• rafal0000008's avatar
    rafal0000008
    Seasoned Newcomer
    1 month ago

Wreszcie działa. Po DANIU uprawnień admina do każdych z tych trzech plików, odpala. Dzięki za doprecyzowanie tego co mogłem zrobic, a nie zrobiłem. Dzięki za pomoc! 

Featured Places

Node avatar for Plants vs. Zombies™ Dyskusja o serii

Plants vs. Zombies™ Dyskusja o serii

Zombie próbują wejść do twojego domu? Trzymaj je w ryzach i dyskutuj o najlepszych technikach ogrodniczych na forum społeczności.Latest Activity: 1 day ago
698 Posts