Forum Discussion

rafal0000008's avatar
rafal0000008
Seasoned Newcomer
2 months ago
Solved

Problem z odpaleniem gry

Po kilku bezskutecznych próbach naprawy aplikacja dalej nie uruchamia się, ani nie odsyła żadnego zgłoszenia błędu.

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    1 month ago

Dzięki za doprecyzowanie rafal0000008​ Przy takim zachowaniu, bez błędu i brak reakcji przy uruchamianiu, często chodzi o konflikt uprawnień albo ścieżki instalacji.

• Na ten moment spróbuj dwóch rzeczy. Najpierw wejdź we właściwości pliku gry, EA app i EA AntiCheat i upewnij się, że opcja „Uruchom jako administrator” jest odznaczona wszędzie - czasem to właśnie blokuje start zamiast pomagać.
    • Druga rzecz to instalacja gry w domyślnej lokalizacji (czyli standardowy folder EA/Program Files), bez własnych ścieżek - to pomaga wykluczyć problem z dostępem do plików.

Daj znać, czy po tych zmianach gra zacznie się uruchamiać.

7 Replies

• rafal0000008's avatar
    rafal0000008
    Seasoned Newcomer
    1 month ago

Wreszcie działa. Po DANIU uprawnień admina do każdych z tych trzech plików, odpala. Dzięki za doprecyzowanie tego co mogłem zrobic, a nie zrobiłem. Dzięki za pomoc! 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 month ago

Dzięki za doprecyzowanie rafal0000008​ Przy takim zachowaniu, bez błędu i brak reakcji przy uruchamianiu, często chodzi o konflikt uprawnień albo ścieżki instalacji.

• Na ten moment spróbuj dwóch rzeczy. Najpierw wejdź we właściwości pliku gry, EA app i EA AntiCheat i upewnij się, że opcja „Uruchom jako administrator” jest odznaczona wszędzie - czasem to właśnie blokuje start zamiast pomagać.
    • Druga rzecz to instalacja gry w domyślnej lokalizacji (czyli standardowy folder EA/Program Files), bez własnych ścieżek - to pomaga wykluczyć problem z dostępem do plików.

Daj znać, czy po tych zmianach gra zacznie się uruchamiać.

• rafal0000008's avatar
    rafal0000008
    Seasoned Newcomer
    1 month ago

Gra była uruchamiana po raz pierwszy, kupowałem ją przez klucz zamiast na stronie EA i tak oprócz samej naprawy próbowałem instalować na nowo anty cheat’a  - co nic mi nie dalo, jak w przypadku innych rozwiązań róznych uzytkownikow. 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    1 month ago

Hej rafal0000008​ 

Dzięki za Twoje zgłoszenie. 

Czy gra wcześniej działała normalnie, czy jest to jej pierwsze uruchomienie? 

Czy oprócz naprawy gry były przez Ciebie wykonane jakieś dodatkowe kroki?

Featured Places

Node avatar for Plants vs. Zombies™ Dyskusja o serii

Plants vs. Zombies™ Dyskusja o serii

Zombie próbują wejść do twojego domu? Trzymaj je w ryzach i dyskutuj o najlepszych technikach ogrodniczych na forum społeczności.Latest Activity: 3 days ago
698 Posts