Problem z uruchomieniem gry PvZ GW2 na koncie podrzędnym PS4
Problem dotyczy platformy PS4. Syn nie może uruchomić gry „Plants vs Zombies Garden Warfare 2” na swoim koncie podrzędnym. Przy próbie uruchomienia wyświetlane są następujące dwa komunikaty: „Funkcje sieci PlayStation Network w tej aplikacji są niedostępne ze względu na ograniczenia wiekowe” (pojawia się na chwilę, z boku ekranu); „Nie spełniasz wymagań wiekowych lub nie masz odpowiednich uprawnień, aby uzyskać dostęp do funkcji sieciowych” (to już komunikat ewidentnie z gry, z przyciskiem „OK”). Na moim koncie gra się uruchamia i działa bez problemu. Jednak nie chcę udostępniać synowi swojego konta pod moją nieobecność.
Syn ma 8 lat. Korzysta z podrzędnego konta PlayStation Network, w którym ma wprowadzoną prawdziwą datę urodzenia. Dla jego konta udzieliłem zgodę na chat/wiadomość oraz multimedia generowane przez innych użytkowników. Sprawdzałem kontrolę rodzicielską i zdaje mi się, że nie powinna ona wykluczać tej gry (kat. PEGI 7). Zresztą robiłem eksperymenty ze zmienianiem poziomu zabezpieczeń, czy wręcz z ich wyłączaniem, ale bez skutku. Na koncie mojego syna działają takie funkcje sieciowe jak przeglądarka, czy Netflix, a po uruchomieniu funkcji „Pokaż stan usług PlayStation Network” otrzymałem komunikat „Wszystkie usługi działają prawidłowo” (+szczegóły, wszystko dokładnie tak samo jak na moim koncie).
Bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu wyżej opisanego problemu. Pozdrawiam!