Forum Discussion

kawosz3's avatar
3 years ago
Solved

PvZ battle for neighborville czarny ekran gra nie uruchamia się

Witam,

zainstalowałem Plants vs zombies battle for neighborville na drugim komputerze i nie mogę uruchomić gry. Zmieniłem synowi komputer z laptopa na PC stacjonarny i niestety gra nie chce się uruchomić. Uruchamiam aplikację EA potem grę PvZ, pojawia się okno anti cheat potem znika pojawia się czarne okno i po paru sekundach znika i automatycznie wraca do aplikacji EA. 

Odinstalowałem grę oraz aplikację EA na starym komputerze ale nadal gra się nie uruchamia. 

W załączeniu raport Dxdiag.

Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.

• Jeśli antywirus zablokował już aplikację, samą grę lub EAanticheat, to samo jego wyłączenie może nie wystarczyć. 

Czasami konieczna jest re-instalacja programu, aby rozwiązać problem.

Zerknij na stronę producenta jak dokładnie dodać wyjątki i sprawdzić reguły blokowania aplikacji. 

Sprawdź także czy masz na komputerze program AsusGameFirstService, jego wyłączenie pomogło jednemu z naszych graczy. 

Warto również wyłączyć inne aplikacje działające w tle. 

4 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Hej @kawosz3 

Dzięki za Twoje zgłoszenie. 

Jeśli na Twoim komputerze posiadasz program antywirusowy upewnij się, że zostały do niego dodane odpowiednie wyjątki dla gry i aplikacji EA app. Możesz również dla testu na chwilę wyłączyć program i sprawdzić czy gra uruchomi się wtedy. 

Dodaj również wyjątki w zaporze sieciowej Windows: 

Co to są wykluczenia w zabezpieczeniach systemu Windows? - Pomoc techniczna pakietu Office

Dodatkowo, z racji tego, że jest to komputer Twojego syna czy posiada on kilka kont Windows dla różnych członków rodziny? 

• Witam,

Dzięki za szybką odpowiedź.

Wyłączyłem całkowicie antywirusa ESET internet security, Zapora microsoft defender  jest wyłączona bo u używam ESETa. Nic nie dało. EA oraz PvZ próbowałem uruchomić jako administrator  też nie pomogło. Czyściłem cache też nie pomogło. Z upgradowałem system z Win10 do Win11 też nic.

Co ustawienia wykluczeń w WIN11 to nie mogę ich znaleźć bo prawdopodobnie ochronę przejmuje ESET.

ESETA miałem też na poprzednim komputerze i było OK.

Co do kont to na komputerze jest tylko jedno konto lokalne windowsa na które się logował, ostatnio dodałem mu moje konto Microsoftu na które się obecnie loguje uruchamiając Windows ale też nie pomogło. 

Jakieś może inne pomysły co może być nie tak?   

• EA_Pulsar's avatar
    EA_Pulsar
    3 years ago

Jeśli antywirus zablokował już aplikację, samą grę lub EAanticheat, to samo jego wyłączenie może nie wystarczyć. 

Czasami konieczna jest re-instalacja programu, aby rozwiązać problem.

Zerknij na stronę producenta jak dokładnie dodać wyjątki i sprawdzić reguły blokowania aplikacji. 

Sprawdź także czy masz na komputerze program AsusGameFirstService, jego wyłączenie pomogło jednemu z naszych graczy. 

Warto również wyłączyć inne aplikacje działające w tle. 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    3 years ago

@kawosz3 Czy problem został już rozwiązany? Będziemy wdzięczni za aktualizację sytuacji.  

About Plants vs. Zombies™ Dyskusja o serii

Zombie próbują wejść do twojego domu? Trzymaj je w ryzach i dyskutuj o najlepszych technikach ogrodniczych na forum społeczności.631 PostsLatest Activity: 10 days ago