Forum Discussion

Anonymous's avatar
Anonymous
8 years ago

Re: Matchmaking

Najpierw piszesz, że obie drużyny składają się z graczy doświadczonych i tych którzy dopiero zaczęli grę, a potem że "więc nie dojdzie do sytuacji gdzie gracze pierwszy raz grający w PvZGW2 staną naprzeciw osobom które spędziły w tej grze setki godzin"

aby udokumentować słuszność mojej tezy, zrobiłem screenshoty rang graczy w 2 matchmakingach, z których screenshoty są poniżej.

A więc, na pierwszym z nich widzimy 4 osoby z rangą nie przekraczającą setnej, i 1200 i jedną 54

z drugiej strony rangi 100, 200, 600.

Na drugim widzimy za to w jednej drużynie rangi 4100, 5400, 5300, 3200, w połączeniu z rangami nie przekraczającymi setki.

z drugiej strony rangi 2400, 2500, 1800 1900.

Wydaje mi się, że coś tu jest nie tak. Mecze powinny być zbalansowane i gracze z ranga 50, 43, 1, 10, powinny grać ze sobą, a nie w meczach rang 5400 i 600.

To jest sytuacja niedopuszczalna w takich ilosciach w tak dobrej grze!

3 Replies

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    8 years ago

Przepraszam, przez przypadek dodałem pare razy to samo zdjęcie. Proszę mi wybaczyć.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    8 years ago

Hej @Por_Inzynieracy

OK, faktycznie napisałem to zdanie bez odpowiedniego kontekstu 🙂. Pisząc

"Obie drużyny mają odpowiednio zbalansowane zespoły, więc nie dojdzie do sytuacji gdzie gracze pierwszy raz grający w PvZGW2 staną naprzeciw osobom które spędziły w tej grze setki godzin."

Miałem na myśli to, że nie dojdzie do sytuacji że po jednej stronie staną tylko gracze, którzy dopiero zainstalowali grę, a po drugiej tylko tacy, którzy spędzili w niej setki godzin. 🙂

Pierwszy zrzut ekranu, faktycznie pokazuje pewne problemy z balansem pomiędzy drużynami, po stronie roślin jest dwóch graczy którzy spędzili w grze o wiele więcej niż jakikolwiek gracz po stronie Zombie. Czy ten zrzut ekranu został wykonany na koniec meczu, kiedy gracze opuścili grę? W jaki tryb grałeś? Jeżeli będziesz mieć przykłady gdzie, balans jest zachwiany w trakcie meczu, lub na jego początku prześlij nam zrzuty ekranu 🙂

Nie widzę podobnego problemu na drugim zrzucie ekranu. Po stronie Roślin mamy tylko dwóch graczy, którzy dopiero rozpoczęli grę. Reszta Roślin, zdążyła po naprzykrzać się Zombiakom od jakiegoś czasu 🙂 Po stronie Zombie mamy 4 liderów plus graczy którzy rozpoczęli przygodę z Plants vs. Zombies GW2. 

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    7 years ago

Ten screenshot zostałs zrobiony na początku gry bitwa o teren. zauważ, ze po stronie zombie są(jak zwykle w takich przypadkach) 3 osoby z rangą 5400 i jedna z rangą 5300. natomiast po stronie roślin jest jeden gracz z rangą 5300, gracz z rangą 3800 i 3200 (w zaokrągleniu). reszta to ggracze o mniej-więcej równym poziomie umiejętności, poza tymi 3 osobami które nie mają nawet rangi setnej. O i przepraszam że nie odpisywałem, ale mi się nie chciało. Leniwy jestem.

P.S. i w niektórych przypadkach nie chodzi mi o samo niezbalansowanie drużyn, a oto że słabi gracze są na tej samej arenie co starzy wyjadacze(co moze doprowadzić do sytuacji, gdy taki początkujacy gracz po prostu rzuci tą grę bo pomyśli że to gra w takim razie nie dla niego).

About Plants vs. Zombies™ Dyskusja o serii

Zombie próbują wejść do twojego domu? Trzymaj je w ryzach i dyskutuj o najlepszych technikach ogrodniczych na forum społeczności.630 PostsLatest Activity: 21 days ago