Forum Discussion

RiseSunn's avatar
8 years ago
Solved

[#] Błąd z wyszukiwaniem gier - inne ping centrum - badany problem

Witam chciałbym zgłosić błąd związany z dołączaniem do gier w SW Battlefront II. Dotyczy on "braku gier" czyli wchodząc w obojętnie jaki tryb nie znajduje mi gier. Dzieje się tak od kiedy zmieniłem nick wtedy jak uruchomiłem grę miałem ten błąd. Następnego dnia zmieniłem nick na poprzedni, lecz nic to nie dało. Zrobiłem 2 naprawy i 3 razy na nowo zainstalowałem grę, lecz dalej jest to samo. Z wszelkie rady dziękuje.

Ping centrum - początkowo były Niemcy, lecz po zmianie nicku nie mogę ustawić na ten sam i czasami mam Wielką Brytanię lub Singapur 

• EA_Odix's avatar
    EA_Odix
    8 years ago

@Agares667 @RiseSunn @plkrzysiek1 Witajcie!

Problem z lokalizacją (ping site) jest obecnie badany przez studio.

Obejście:

Na tą chwilę, są pewne kroki, które mogą pomóc w tym problemie. W skrócie jeśli jesteście w grze (PS4, Xbox One lub PC), odłączcie router od zasilania, celem utraty połączenia z serwerem EA. Po ponownym przywróceniu połączenia, gra powinna raz jeszcze zalogować się do serwerów EA i tym sposobem przywrócić domyślną lokalizację (ping site widoczny w OPCJĘ > KONTO EA). 

:ealight_bulk: Jeśli to nie podziała, ustawcie centrum ping (OPCJĘ > KONTO EA) według waszej lokalizacji, następnie wyłączcie konsole i odłączcie ją od zasilania. 

PS. Jeśli na Xbox One to nie zadziała, zróbcie jeszcze poniższe w ustawieniach sieci:

1. Go to Settings > Network Settings > Advanced Settings > Alternative Mac Address > Clear
    2. After this shut down the console, disconnect the power cord from the back of the Xbox One and wait two minutes.

14 Replies

About Star Wars Dyskusja o grze

Porozmawiaj ze społecznością o grach STAR WARS™ od EA.1,289 PostsLatest Activity: 2 days ago