Forum Discussion

destruktorboss's avatar
7 years ago

Battlefront 2 nie uruchamia się na directX 12

Zainstalowałem Battlefront 2 Ustawiłem directx 12 i gra nie uruchamia się, tylko optymalizuje cieniowanie, po czym wyłącza się. Mam kartę GTX 960 4gb, windows 10, procesor q9550, 8 GB Ram

4 Replies

• Witaj

Zainstaluj ponownie DX11 gra znowu zacznie działać. Na DX12 wiele starych kary graficznych i gier ma problemy.na 960 ta różnica w FPS jest znikoma, niewidoczna aż na tyle. 

• Lewipollen's avatar
    Lewipollen
    7 years ago

Ja mam nową kartę graficzną i jak chciałem żeby mi gra działała na dx 12 to mi klotkowało całą grę. NWM po co jest ta funkcja jak gra nie jest przystosowana na dx 12. Teraz jak gram to nie mam płynności w rozgrywce a co dopiero na dx 12. Zatrudnijcie lepszych informatyków bo cała ta gra to jedno wielkie dno i porażka 

• KoksalBabaYT's avatar
    KoksalBabaYT
    6 years ago

Witam. Jeśli włączyłem Directx 12 w grze, a gra się zacina po załadowaniu to czy po zainstalowaniu DX 11 wróci do tego ustawienia ?

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    6 years ago

Hej @KoksalBabaYT 

Zwróć uwagę, że ten wątek ma prawie 2 lata. Z racji zasad dotyczących necropostingu - zamykam go. 

Odnośnie Twojego pytania o DirectX

Przejdź do folderu Dokumenty - STAR WARS Battlefront II - settings i otwórz za pomocą notatnika plik "BootOptions", a następnie zmień wartość przy "GstRender.EnableDx12" z 1 na 0 i zapisz zmiany.

About Star Wars Dyskusja o grze

Porozmawiaj ze społecznością o grach STAR WARS™ od EA.1,289 PostsLatest Activity: 12 hours ago