Forum Discussion

Rilian777's avatar
2 years ago
Solved

Error Problem z konfiguracją gry zainstaluj grę ponownie - Jedi Ocalony

Zrobiłem wszystko co proponują na forum poza reinstalacją windowsa. Straciłem już nadzieję że się uda to naprawić. Proszę bardzo proszę o pomoc 

• Komunikat o tym błędzie to największa porażka programistów od EA nic nie mówi niczego nie wyjaśnia do niczego nie prowadzi. Znalezienie rozwiązania przy tak ogólnikowym stwierdzeniu o problemie to jakaś kpina. Jednak komuś się udało i się dokopał do sedna problemu bo każdy jest inny ale droga do jego znalezienia taka sama. 

Wrzucam rozwiązanie z zagranicznego forum:

Widziałem tutaj sporo sugestii i jest prawdopodobne, że większość ludzi ma różne problemy, które powodują, że gry nie ładują się.

Niedawno pobrałem Crysis Remastered i za cholerę nie mogłem go uruchomić.

W końcu poszukałem w Google, jak znaleźć pliki dziennika, i oto znalazłem mój problem w 10 sekund.

Na wycinku widać, że na moim komputerze brakowało krytycznej biblioteki DLL umożliwiającej załadowanie gry. Szybkie kliknięcie w Google doprowadziło mnie do filmu wideo przedstawiającego, jak ponownie zainstalować bibliotekę D3DCOMPILER DLL i teraz gra działa.

Wideo tutaj:

https://www.youtube.com/watch?v=r2RhnHDXRXM 

Jeśli gra się nie ładuje, sprawdź logi, a będziesz w stanie ustalić, gdzie leży problem. Domyślna ścieżka dla logów korzystających z klienta Origin:

C:/ProgramData/Origin/Logs 

To mniej więcej tyle mi się udało i gry działają mam nadzieję że wam też. Zamknijcie ten temat i oby w końcu w EA nauczyli się programować 

16 Replies

About Star Wars Dyskusja o grze

Porozmawiaj ze społecznością o grach STAR WARS™ od EA.1,248 PostsLatest Activity: 7 days ago