Forum Discussion

Stormtroopx's avatar
Stormtroopx
Seasoned Newcomer
11 months ago

Gra się nie włącza

Witam. Zainstalowałem ostatnio grę battlefront, która nie chcę się włączyć. Jak naciskam przycisk ,,Graj'' wtedy pojawia się napis uruchamiania a potem przekierowuje mnie znowu do biblioteki. Help

5 Replies

• EA_Pulsar's avatar
    EA_Pulsar
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    10 months ago

Hej Stormtroopx A czy grę uruchamiasz z aplikacji EA czy Steam? Czy została ona zainstalowana w domyślnej lokalizacji czy zmieniłeś folder instalacji na inny? 

• Stormtroopx's avatar
    Stormtroopx
    Seasoned Newcomer
    10 months ago

Uruchamiam ją w steam ale jak klikam przycisk Graj to przełącza mnie do EA. Zainstalowałem w domyślnej lokalizacji. Próbowałem też zagrać dzisiaj ale dalej nic nie działa

• EA_Pulsar's avatar
    EA_Pulsar
    10 months ago

Sprawdź kroki podane poniżej: 

• Napraw grę z aplikacji EA i zweryfikuj pliki na Steam.
    • Upewnij się, czy sterowniki karty graficznej są zaktualizowane 
    • Skonfiguruj profil gry
    • Zresetuj ustawienia. Zamknij grę i aplikacjie EA app i Steam. Przejdź do %Urzytkownik%Dokumenty i usuń cały folder Star Wars: Battlefront II. Uruchom ponownie grę, aby sprawdzić, czy problem został rozwiązany
    • Wielu graczy zauważa, że powrót do DX11 pomaga rozwiązać podobne problemy.  Przejdź do %Urzytkownik%Dokumenty STAR WARS Battlefront settings (ustawienia).  Kliknij prawym przyciskiem myszy plik BootOptions.ini (jeśli istnieje) i wybierz Edytuj w Notepad++. Zmień GstRender.EnableDx12 1 na GstRender.EnableDx12 0 i zapisz plik.
    • Uruchom grę jako administrator
  • Stormtroopx's avatar
    Stormtroopx
    Seasoned Newcomer
    10 months ago

Niestety ale żaden sposób nie pomógł. Czy można odzyskać pieniądze za tę grę?

• EA_Pulsar's avatar
    EA_Pulsar
    10 months ago

Jeśli gra została zakupiona na Steam musisz sprawdzić politykę Steam dotyczącą zwrotów. 
    Upewnij się także, czy w aplikacji EA jesteś zalogowany właściwym kontem, powiązanym z Twoim kontem Steam. Czasem gracze są automatycznie logowani po uruchomieniu aplikacji EA. 

Uruchom także system w trybie czystego rozruchu i sprawdź ponownie. 

Featured Places