Forum Discussion

sassylobster566's avatar
5 years ago
Solved

nie mogę spowolnić koła w pociągu w prologu

Produkt: Star Wars Jedi: Fallen Order
Platforma:PC
Opisz pokrótce napotkany błąd: nie mogę spowolnić koła w pociągu w prologu. Funkcja spowolnienie działa na szturmowców ale nie działa na koło. Próbowałem przypisać inne przyciski (domyślnie na klawiaturze jest "1") ale to nic nie daje. Wiem, że wokół koła powinna ukazać się niebieska otoczka informująca o tym, że można spowalniać przedmioty, ale ta otoczka nie ukazuje się. Zabici są wszyscy szturmowcy i stoję przed kręcącym się kołem i nie mogę go zatrzymać.
Jak często występuje ten problem? 100%
W jaki sposób możemy odtworzyć ten problem? W prologu trzeba na etapie walki w pociągu ze szturmowcami wejść do wagonu z obracającym się kołem (wentylatorem), zabić szturmowców i stanąć przed kołem i spróbować je zatrzymać (domyślnie powinna tu działać funkcja spowolnienia, ale ona nie działa na koło - na szturmowców działa).
Co się dzieje? Funkcja spowolnienie działa na szturmowców w czasie walki ale nie działa na koło, kiedy już zabijam szturmowców i stoję przed kołem. Próbowałem przypisać inne przyciski (domyślnie na klawiaturze jest "1") ale to nic nie daje. Wiem, że wokół koła powinna ukazać się niebieska otoczka informująca o tym, że można spowalniać przedmioty, ale ta otoczka nie ukazuje się. Zabici są wszyscy szturmowcy i stoję przed kręcącym się kołem i nie mogę go zatrzymać.
Jakiego rezultatu oczekujesz? Uaktywnienie funkcji spowolnienia przedmiotów - w tym wypadku obracającego się koła (wentylatora) w jednym z wagonów pociągu z prologu.

Witajcie.

PROBLEM: nie mogę spowolnić koła w pociągu w prologu. Funkcja spowolnienie działa na szturmowców ale nie działa na koło. Próbowałem przypisać inne przyciski (domyślnie na klawiaturze jest "1") ale to nic nie daje. Wiem, że wokół koła powinna ukazać się niebieska otoczka informująca o tym, że można spowalniać przedmioty, ale taka otoczka nie ukazuje się. Zabici są wszyscy szturmowcy i stoję przed kręcącym się kołem i nie mogę go zatrzymać funkcją "spowolnienie" (naciskając na klawiaturze "1" - która to funkcja bez zarzutu działa na szturmowców)..

Poniżej załączam preentscreen sceny i printscreen ustawień karty graficznej na PC.

Poza tym jednym miejscem gra do tej pory działa bez zarzutu.

• dzieki juz wszystko ok - nie poczekałem rzeczywiście na wszystkich szturmowców

poxzdrawiam

SL

4 Replies

• MJ79MJ23's avatar
    MJ79MJ23
    Newcomer
    3 months ago

Pomocy, koło wentylatora się nie zatrzymuje. Działa na spadających szturmowców których wybiłem już kilkunastu. Podchodzę do wentylatora używam spowolnienia i nic. Już nie wiem co robić

• dzieki juz wszystko ok - nie poczekałem rzeczywiście na wszystkich szturmowców

poxzdrawiam

SL

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    5 years ago

Hej @sassylobster566 

Próbowałeś może rozpocząć grę od nowa i sprawdzić czy problem pojawi się ponownie? Jedyne co przyszło mi do głowy to to, że jeden ze szturmowców mógł "utknąć" na dachu pociągu, lub zneutralizowanie jednego z nich nie zostało poprawnie zarejestrowane (powinieneś stoczyć walkę z 8ioma szturmowcami).

Featured Places