Forum Discussion

szomny's avatar
2 years ago
Solved

[PC] STAR WARS™ Battlefront 2 - Błąd 216

Witam mam ten sam problem z błędem 216 tylko że w Battlefront 2.

- Laptop (PC)

- Battlefront 2

- Euronet Białystok

- Czytałem wątki ze wcześniejszych lat jakoś nawet z 2011 roku. Zrobiłem te kroki i nic to nie pomogło. Tam pis/ało żeby połączyć się przez kabel do PC ale nie mam takiej możliwości, Internet mam bardzo dobry: 2 pingu, 50/50 pobieranie/wysyłanie.

• Hej @szomny 

Dzięki za odpowiedzi. 

@szomny  napisał/a:

Eeeeeee czy to normalne przy włączaniu Battlefronta 2 xD? Nigdy nie wywaliło mi bluescreena przy żadnej grze. (...)

Niebieski ekran, to naturalnie nie jest normalna rzecz przy uruchamianiu jakiejkolwiek gry, lub programu. 🙂

Efektem niebieskiego ekranu, jest to że system operacyjny nie może kontynuować pracy z racji tego, że napotkał poważny błąd uniemożliwiający jego poprawne działanie. 

Na dole ekranu widzę - DPC Watchdog Violation. Zazwyczaj tego rodzaju problem spowodowany jest uszkodzonymi, lub nieprawidłowymi sterownikami dla któregoś z podzespołów. Jeśli wcześniej wykonywałeś aktualizację sterowników, sugerowałbym, abyś wrócił do ich rekomendowanych wersji dla Twojego laptopa. Znajdziesz je na stronie producenta Twojego komputera. Zapewni to stabilność u punkt wyjściowy rozwiązywania problemu. 

@szomny  napisał/a:

Witaj @EA_Kuba ,

Wreszcie po 6 razach prób udało mi się wejść do Battlefronta 2 i zagrać na internecie z telefonu. (Zaaktualizowałem sterowniki karty graficznej) Tutaj masz SS. Jednak kiedy przełączyłem się na Wi-fi to nadal JEST TEN BŁĄD 216 ☹️ 

Możesz dokładnie opisać co działo się przez te pięć pierwszych prób? Czy pojawiał się ten sam błąd? Gra nie uruchamiała się? Pojawiał się inny błąd?

Sprawdziłem na stronie Twojego dostawcy Internetu listę blokowanych portów i porównałem ją z listą portów jakie wykorzystuje Star Wars Battlefront 2. Istnieje możliwość, że komunikat pojawia się z racji blokowanego portu TCP 23321. Sprawdź proszę czy po odblokowaniu tego portu przez dostawcę problem utrzymuje się nadal. 

Ponadto nie wiem jakie dokładnie zostały przez Ciebie wykonane kroki (wspomniałeś o wykonaniu kroków z 2011 roku gdzie gra została wydana w 2017 - masz pewność, że kroki tyczyły się tej samej gry?), więc jeśli możesz daj nam znać jakie zostały przez Ciebie wykonane. 

W przeszłości rozwiązaniem tego problemu było rozegranie rundy w trybie arcade, ponieważ w ten sposób gra synchronizowała informacje na koncie. 

Innym rozwiązaniem było dodanie wyjątków, bądź wyłączenie dodatkowej ochrony przed wirusami w programie antywirusowym. 

12 Replies

About Star Wars Dyskusja o grze

Porozmawiaj ze społecznością o grach STAR WARS™ od EA.1,291 PostsLatest Activity: 3 days ago