Forum Discussion
Wszystkie gry z serii Battlefield i Battlefront, zawsze były tytułami zależnymi w dużej mierze od mocy procesora. Nawet minimalne wymagania gry, opierają się na jednym z "nowszych" procesorów i5 - 6600K!
Przygotowałem pewne porady w tym artykule. Jeśli korzystacie z jakiegoś oprogramowania do OC (podkręcania) procesora/karty np. Asus OC itp. radzimy o jego wyłączenie/zresetowanie ustawień.
Problemy z wydajnością, szczególnie przy ekranie ładowania (ilość klatek przekracza 1000 fps) jest obecnie również badany przez studio.
Poniżej znajdziecie na chwilę obecną najbardziej skuteczne porady na odciążenie procesora, a co za tym idzie zwiększenie ogólnej wydajności:
WYŁĄCZ DIRECTX 12
W opcjach gry ustaw:
Synchronizacja pionowa, powinna ustawić na sztywno ilość klatek na 60 (jeśli masz 60 Hz ekran), a przełączenie na DirectX 11, zmniejszy zacinanie podczas "dużych akcji" w grze. 🕹️
USTAW SYNCHRONIZACJĘ PIONOWĄ - WŁĄCZ LUB ADAPTACYJNĄ
Panelu Sterowania NVIDIA, poniższą opcję:
RESET USTAWIEŃ GRY
Wyłącz zapisy w chmurze (Origin > Ustawienia aplikacji > Instalacje i zapisane stany gry > Zapisane stany gry WYŁĄCZ) następnie zmień nazwę folderu STAR WARS Battlefront II na np. STAR WARS Battlefront II kopia, katalog ten znajduje się w bibliotece Dokumenty (%USERPROFILE%\Dokumenty lub %USERPROFILE%\Moje dokumenty)
Po czym uruchom grę bez zmieniania ustawień!
Uwaga: zapisy kampanii mogą zostać usunięte!
Przy synchronizacji pionowej mam jedynie opcje : Użyj ustawienia aplikacji 3D
Włącz
Wyłącz
Brak opcji adaptacyjnej. Co wybrać?
- EA_Odix8 years ago
EA Staff (Retired)
@QueenOfDracarys Hej!
Każda karta wspiera, różne techniki synchronizacji pionowej (V-Sync), dlatego ustaw globalnie opcję Włącz i uruchom ponownie grę.
About Star Wars Dyskusja o grze
Recent Discussions
Problem z pobieraniem
Solved4 days ago- 6 days ago