Forum Discussion
11 Replies
- EA_Kalina26 days ago
Community Manager
Hej Wqurwek
Najczęściej w tej sytuacji pomaga odświeżenie sesji i zapisów. Zamknij grę całkowicie i wyłącz konsolę na około 3 minuty od zasilania, potem uruchom ponownie i wczytaj wcześniejszy zapis jeśli masz. Jeśli problem wraca w tym samym miejscu, spróbuj cofnąć się do wcześniejszego punktu lub użyć szybkiej podróży do innej lokacji. Warto też sprawdzić czy gra ma najnowszą aktualizację, bo po patchach takie sytuacje były zgłaszane i są sprawdzane.
Daj znać czy dzieje się to zawsze w tym samym miejscu.
- Wqurwek25 days agoSeasoned Novice
Witam, przenosiłem się za pomocą szybkiej podróży i ten błąd dalej jest, restart też nic nie pomógł, nadal nie otrzymuje obrażeń i ich nie zadaje.
- Wqurwek25 days agoSeasoned Novice
I dodatkowo nie mogę poczynić dalszych postępów w grze bo blokuje mi występowanie npc i miejsce do zaczepienia kotwic.
- EA_Kuba24 days ago
Community Manager
Hej Wqurwek
Czy mógłbyś przesłać nam klip, który obrazowałby napotkany przez Ciebie problem? Szczególnie blokowanie npc i miejsce do zaczepienia kotwic.
Daj nam również znać, w którym momencie rozgrywki jesteś? - EA_Kalina24 days ago
Community Manager
W tej sytuacji wygląda to niestety tak, jakby zapis gry się uszkodził. W miarę możliwości spróbuj wrócić do wcześniejszego zapisu lub punktu kontrolnego, gdzie wszystko działało poprawnie i zacząć od tego momentu ponownie.
- Wqurwek24 days agoSeasoned Novice
A jak mam to zrobić ? Na konsoli nie widzę możliwości wybrania poprzedniego zapisu, jest jedynie zapis główny.
- EA_Kalina24 days ago
Community Manager
Jeśli masz tylko jeden zapis i nie widzisz opcji wyboru wcześniejszego, to znaczy, że gra nadpisuje postęp na bieżąco i nie trzyma kilku slotów zapisu – niestety w takiej sytuacji cofnięcie się jest bardzo ograniczone.
Możesz spróbować jeszcze jednej rzeczy - wyjść całkowicie do menu głównego, zamknąć grę i uruchomić ją ponownie, a potem wczytać zapis i od razu przenieść się do innej lokacji albo wykonać inną aktywność, żeby „odświeżyć” stan gry. Czasem to pomaga, jeśli zapis nie jest całkowicie uszkodzony.
Jeśli jednak dalej nie zadajesz obrażeń i nie pojawiają się NPC, to niestety wygląda na trwały problem z tym zapisem i może być konieczne rozpoczęcie od nowa.
- EA_Kuba21 days ago
Community Manager
Hej Wqurwek
Daj nam znać czy problem pojawia się również na nowo utworzonym zapisie.
Dla bezpieczeństwa możesz to sprawdzić też na nowo utworzonym koncie na konsoli. Jeśli to problem hardware’owy to będzie on występował również na nowym koncie. - Wqurwek21 days agoSeasoned Novice
Na nowym zapisie błędu nie ma.
- EA_Kalina19 days ago
Community Manager
Dzięki za potwierdzenie Wqurwek