Forum Discussion

EA_Odix's avatar
EA_Odix
Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
7 years ago

Re: Battlefront 2 gra się nie uruchamia po wczorajszym patchu

@limakf Hej!

Na początek sprawdź, jeśli korzystasz z jakiegoś antywirusa typu AVG/Avast, Mcaffe, Malwarebytes itp. czy on nie blokuje uruchomienia gry przez świeżo zmodyfikowane pliki aktualizacji!

DODATKOWO:

ORIGIN

Odinstalujcie program Origin (nie spowoduje to usunięcie gry ) > Programy i funkcję 
Pobierzcie najnowszą wersję z naszej strony
Zainstalujcie Origin z domyślnymi ustawieniami!
Uruchomcie następnie skrót do aplikacji Origin, jako Administrator! - instrukcja

USUNIECIE PLIKÓW EXE I NAPRAWA GRY

Usuń tylko pliki zaznaczone, pozostawiając foldery i wykonaj naprawę gry:

+

WYŁĄCZ DIRECTX 12 W PLIKU USTAWIEŃ (GstRender.EnableDx12 0)

Dodatkowo kroki znajdziesz w tym wątku, który radzę prześledzić. Jeśli nic nie pomoże, radzę odczekać 24 godziny i spróbować uruchomić grę raz jeszcze! 

Powodzenia!

2 Replies

• Anonymous's avatar
    Anonymous
    7 years ago

Dzięki za szybko odpowiedź gra zaczęła działać po usunięciu zaznaczonych plików, niestety po kilku dniach grania znów się wysypała tym razem podczas uruchamiania wyskakuje okienko Originiu z komunikatem -- Nieprawidłowa licencja. Kod przyczyny = Invalid Cipher (0x00006) zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją "https://answers.ea.com/t5/Zglaszane-bledy/Blad-INVALID-CIPHER-0x0006-co-zrobic-aby-ponownie-moc-grac/td-p/5904454" oraz wyczyściłem pamięć podręczną a następnie reinstalowałem grę. Niestety komunikat pojawia się ponownie. W ostatnim czasie nie instalowałem żadnych sterowników zainstalowałem antywirus HitmanPro.Alert (program wyłaczałem na czas instalacji) 

• EA_Odix's avatar
    EA_Odix
    Icon for EA Staff (Retired) rankEA Staff (Retired)
    7 years ago

@limakf

Wykonaj raz jeszcze kroki podane z tej instrukcji (napraw w Origin itd.). Dodatkowo możesz spróbować zrobić tzw. czysty rozruch Windows + użycie programu CCleaner, celem poczyszczenia plików tymczasowych Windowsa. Warto zajrzeć też do folderu %temp% według poniższej instrukcji video i usunąć tam pliki się znajdujące:

Spoiler

Powodzenia!

Featured Places