Forum Discussion

Re: Star Wars Battlefront 2 - Error 770

Naprawione

Połączenie działa po ręcznym wyłączeniu wszystkich Firewall

Okazuje się że pomimo iż SW BF2 miało nadany dostęp to jednak najwyraźniej jakaś część komunikacji z serwerami była zablokowana

W moim wypadku sprawcą był Zone Alarm Firewall 

6 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    5 years ago

Dzięki za podzielenie się z nami rozwiązaniem @Count_Maxis 

Oznaczę Twoją odpowiedź jako rozwiązanie. 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    5 years ago

Hej @malejking 

Upewnij się, że do Twojej zapory sieciowej i programu antywirusowego zostały dodane odpowiednie wyjątki dla gry. 

• Hi

U mnie było dokładnie to samo. 

Zapora miała dodany dostęp dla SW BF2 ale i tak pojawiał się error z połączeniem.

Dopiero całkowite wyłączenie zapory zewnętrznej oraz Windows a pokazała że gra działa. Zobacz to w pierwszej kolejności

Ah jeszcze jedna wskazówka

Symptomem tego że coś jest nie tak u mnie  był fakt że na Origin cały czas nie działał chat. Po usunięciu zapory chat też powrócił.

Aby nie pozostawiać komputera bez zabezpieczenia udało mi się zrobić taką konfigurację zapory Windows która uwzględnia odblokowanie portów

• Count_Maxis's avatar
    Count_Maxis
    5 years ago

Follow up 

Zapora 'Zone Alarm' free nie pozwala na dodawanie wyjątków w portach w wersji darmowej (tylko płatnej premium)

A zatem aby poprawnie korzystać z SW BF2 nie można z niej korzystać ☹️ 

Na szczęście w zaporach Windows się da 

Kolejna kwestia - zabezpieczenia na routerze. W zależności od dostawcy też trzeba zrobić konfigurację wyjątków portów

W moim wypadku to Orange i mają świetny poradnik na YouTube 

Wydaje mi się że do gry warto było dodać ogromna instrukcje z tymi wszystkimi czynnościami które trzeba zrobić.

Ja przez tydzień to ustawiałem ale WARTO

Gra jest mega 🙂

About Star Wars Dyskusja o grze

Porozmawiaj ze społecznością o grach STAR WARS™ od EA.1,285 PostsLatest Activity: 8 days ago