Forum Discussion

Skryty099's avatar
6 months ago
Solved

Star Wars Jedi Ocalały - blokada postępu gry - Śpiewające Ruiny

Dzień dobry, Natrafiłem na błąd uniemożliwiający mi kontynuowanie rozgrywki. Grałem wcześniej ciągiem etap polegający na dostaniu się na Jedha do sanktuarium, by wraz z Merrin uratować pielgrzyma od...
  • Skryty099's avatar
    6 months ago

Udało mi się przejść dalej. Po rozeznaniu dowiedziałem się, że jest to niestety błąd gry, o którym EA wie od jakiegoś czasu, lecz nic z tym nie zrobili. Wątek EN: https://answers.ea.com/t5/STAR-WARS-Jedi-Survivor-/I-am-Stucked-in-Singing-Ruins/td-p/13156570/page/9

Jedyne rozwiązanie problemu na ten moment to włączenie trybu debugowania, co też uczyniłem za pomocą WeMod. Tryb debugowania w grze stanowi dodatkowe okienko obok ustawień, w którym jest m.in. możliwość wyboru wcześniejszego zapisu z ostatniego punktu medytacji - nie rozumiem, czemu bez włączenia debugowania nie ma takiej opcji.

W EN wątku, do którego link wkleiłem powyżej wspomniana jest jeszcze możliwość "przebugowania" się przez prawą krawędź drzwi, co faktycznie próbowałem przed opcją z modami zrobić, lecz na kilkadziesiąt prób z dwa razy udało mi się przebić przez ścianę spadając i startując z powrotem przed drzwiami - szkoda czasu i cierpliwości.

Problem zażegnany, ale błąd do naprawienia przez EA.

About Star Wars Dyskusja o grze

Porozmawiaj ze społecznością o grach STAR WARS™ od EA.1,248 PostsLatest Activity: 3 months ago