4 years ago
SWTOR subskrypcja
Już prawie tydzień temu, tj. 4 października zakupiłem subskrypcję przez Steam'a, gdyż moja karta nie pozwalała na zakup miesięcznej subskrypcji przez stronę SWTOR i w dalszym ciągu subskrypcja nie zo...
Witam
9 lutego 2022 zakupiłem subskrypcję 30dniową przez steam i jej nie otrzymałem.
mail wraz ze dowodami zakupu wysłany
username: Ghosterek
Hej @Gh0sterek
Powiązałem Twoje pytanie z innym wątkiem gdzie została już udzielona odpowiedź.
Upewnij się, że informacje przez Ciebie wysłane zostały przekazane na właściwy adres. Jeśli tak - uzbrój się w cierpliwość.
Witajcie.
Miałam powracającą miesięczną subskrypcję SWTOR, rozpoczętą przez swtor.com, od kilku lat, pobieraną automatycznie za pośrednictwem PayPal. Ostatnia płatność została pobrana 19 lutego br i subskrypcja została przerwana bez podania powodu i jakiejkolwiek informacji zwrotnej. Próbowałam odnowić subskrypcję za pośrednictwem Steam (2 kwietnia) - mam powiązane konta i sądziłam, że to będzie najprostsza metoda, zwłaszcza że wielokrotnie kupowałam cartel coins za pośrednictwem Steam i nigdy nie było z tym kłopotu. Pieniądze się pobrały, natomiast konto się nie zaktualizowało. Zgodnie z podanymi wyżej sugestiami skontaktowałam się z [edit: email address removed], załączając wymagane screenshoty. Osoba, która się ze mną kontaktowała zapewniała, że manualnie doda miesięczny czas gry do mojego konta, a następnie mam cofnąć subskrypcję przez Steam i ponowić przez stronę SWTOR. Wykonałam te kroki, jednak czas subskrypcji nie został dodany do mojego konta, a próby płatności przez stronę, zarówno za pośrednictwem PayPal, jak i karty kredytowej są odrzucane z informacją "an error occurred, try again later".
Chciałabym ponowić subskrypcję i grać dalej, jednak kompletnie nie wiem, w jaki sposób to rozwiązać. Osoba z supportu swtor, która się ze mną kontaktowała sugerowała, że jest jakiś problem z moim kontem ea, które przetwarza płatności - ale nie mógł przecież wystąpić nagle. Konto SWTOR mam powiązane z innym adresem mailowym niż konto ea i dotychczas nie było z tym problemów.
Sytuacja wygląda na skomplikowaną i nie bardzo wiem jak ubrać ją w angielskie słowa w czasie rozmowy z supportem ea, dlatego piszę tutaj. Mogę uzyskać jakąś radę lub pomoc?
Nazwa konta SWTOR: hrefna
Hej @Hrefna_Heidhr
Dzięki za dokładne opisanie problemu. 🙂
W Twoim przypadku, zacznij proszę od zresetowania hasła do swojego konta EA/SWTOR korzystając z powiązanego z kontem maila.
Jeśli to nie przyniesie efektu - daj mi znać.