2 years ago
Wyłącza PC [Jedi Survivor]
Witam, wyłącza mi PC po kilku minutach gry. Próbowałem różnych rozdzielczości i ustawień ale zawsze kończy się tak samo. Po prostu komputer traci zasilanie... Zasilacz 1000 W, a reszta podzespołów w załączniku.
Witam, wyłącza mi PC po kilku minutach gry. Próbowałem różnych rozdzielczości i ustawień ale zawsze kończy się tak samo. Po prostu komputer traci zasilanie... Zasilacz 1000 W, a reszta podzespołów w załączniku.
Hej @Ace1996PL
Dzięki za Twoje zgłoszenie.
Kliknij proszę ikonę Start na parku zadań po czym wpisz "perfmon /rel". Sprawdź proszę jakie krytyczne zdarzenia pojawiają się na krótko przed wyłączeniem komputera.
Witam. Chodziło Ci o monitor niezawodności, a nie wydajności jak na screenie 4? Bo przez wiersza poleceń systemu Windows (klawisz Windows + R) otwiera się "niezawodności", a poprzez wyszukaj "wydajności". PS. Chcę dodać że przed Jedi grałem w Ghost Of Tsushima w 4k beż żadnych problemów.
Hej @Ace1996PL
Chodziło o monitor niezawodności z racji tego, że na skali pojawiają się zdarzenia mające miejsce w czasie pracy komputera. Monitor wydajności pokazuje grafy przestawiające pracę komponentów komputera.
Wykonaj proszę zrzut ekranu szczegółów krytycznego zdarzenia "System Windows nie został prawidłowo ...(zamknięty)", oraz prześlij nam plik DxDiag.
[Info] Jak wygenerować raport DxDiag
Czy zanim pojawił się problem dokonywałeś jakichś zmian w komputerze? Zarówno po stronie sprzętu, jak i aplikacji?
Właśnie szczegóły krytycznego zdarzenia są w pości wyżej z nr 2. Nic tam nie ma...
"Czy zanim pojawił się problem dokonywałeś jakichś zmian w komputerze? Zarówno po stronie sprzętu, jak i aplikacji?"
Nie, nic nie zmieniałem. Komputer został złożony z 4 miesiące temu i wszystkie aplikacje działają poprawnie. Problem mam tylko z tą grą...
Czyli nie wiadomo czemu gra gryzie się z moim pc? Bo gram teraz w Elden Ringa w nowy dodatek i 0 problemów.
Hej @Ace1996PL
Dzięki za odpowiedź i wybacz opóźnienie z mojej strony.
Na podstawie przesłanych przez Ciebie informacji trudno jest jednoznacznie stwierdzić z czym może być powiązany problem.
Nie mniej szukając rozwiązania Twojego problemu natknąłem się na informację, że problem może być spowodowany przez modyfikację parametrów karty graficznej (undervoltage/overclocking).
Czy parametry karty były modyfikowane z nominalnych na inne przez Ciebie lub, przez dostawcę komputera?
https://www.mediaexpert.pl/komputery-i-tablety/podzespoly-komputerowe/karty-graficzne/karta-graficzna-xfx-radeon-rx-7900-xtx-speedster-merc-310-black-24gb
Mam tą kartę graficzną, kupioną w media. Ja nic przy niej nie grzebałem.