Forum Discussion
Laireen zbudowała kawiarnię Koffieboon oraz park „Nowa przystań”.
Laireen, dla rodziny i znajomych Christina, to wieloletnia Simomaniaczka pochodząca ze stolicy Danii, Kopenhagi. Christina jest częścią społeczności gry od czasu jej premiery, która miała miejsce w 2000 roku. Laireen pracuje jako asystentka prezesa zarządu. Jej praca polega na szeroko pojętej koordynacji i planowaniu, a The Sims stanowi dla niej przestrzeń do kreatywnej ucieczki od rzeczywistości. Początkowo obszar zainteresowania twórczyni zawężony był do The Sims 1 i The Sims 2. Jej pasja do budowania rozkwitła po premierze The Sims 4 i to dla tej gry Christina głównie tworzy. Szczególną przyjemność sprawia jej projektowanie parceli publicznych inspirowanych prawdziwymi miejscami oraz podejmowanie się wyzwań budowlanych, które inspirują ją do poszerzania swoich twórczych horyzontów.
❔ ZESPÓŁ THE SIMS: Czy kawiarnia Koffieboon czerpie wzorce z prawdziwych miejsc, które miałaś okazję odwiedzić?
LAIREEN: Oczywiście. Tworząc budowle dla The Sims, zawsze czerpię inspirację z miejsc, które odwiedzam w prawdziwym życiu. Nowe obiekty z Dodatku Dochodowe hobby umożliwiły mi doszlifowanie kawiarni tak, żeby wyglądała w sam raz. Nowe obiekty w trybie budowania są niesamowite! Meble utrzymane są w nordyckim stylu, dzięki czemu znacznie łatwiej było mi stworzyć kawiarnię tak przytulną i miłą dla oka, jak te, które odwiedzam w prawdziwym życiu.
❔ ZESPÓŁ THE SIMS: Park „Nowa przystań” stanowi unikatową przestrzeń, a jej stworzenie było pewnym wyzwaniem. Czy zdradzisz, jak przebiegał proces tworzenia?
LAIREEN: Doskonale się bawiłam, tworząc tę parcelę! Podoba mi się, że jest to parcela łączona, stanowi konglomerat dwóch typów budowli. Nadało jej to dodatkowy wymiar. Sprawienie, by owe połączenie wyglądało naturalnie, było jeszcze trudniejsze, zwłaszcza że obydwie części parceli diametralnie się od siebie różnią. Zespół udzielił mi jednak naprawdę pomocnych wskazówek, dzięki czemu moje pomysły zaczęły się sypać jeden za drugim! Natychmiast wpadły mi do głowy wizje zagospodarowania przestrzeni, szczególnie w części komercyjnej, będącej w budowie, co ułatwił fakt, że pracowałam na prawdziwych budowach. Możliwość czerpania inspiracji z własnych doświadczeń zdecydowanie zapewniła mi przewagę podczas pracy nad tą budowlą. Z przyjemnością nadawałam jej charakter niedokończonej lub opuszczonej, a elementy sugerujące, że jest w budowie, takie jak znaki ostrzegawcze czy ogrodzenia, były wisienką na torcie.
Świetnie się również bawiłam podczas tworzenia parku. Chciałam stworzyć zrujnowany, zapuszczony park, w związku z czym umieściłam w nim niepasujące elementy zieleni oraz kałuże, aby wyglądał na opuszczone i zapomniane miejsce. Wyobraziłam sobie, że bawią się tam psotne nastolatki, z dala od wścibskich oczu wkurzających ich rodziców. Umieściłam więc w tym miejscu sporo graffiti, porzuconych zabawek i niepasujących do niczego mebli. Ogólnie jestem bardzo zadowolona z efektu. Mam nadzieję, że zarówno gracze, jak i budowniczowie dostrzegą w tej parceli potencjał i dostarczy im ona inspiracji do stworzenia niesamowitych opowieści.
About The Sims 4 Kreatywna Przestrzeń
Recent Discussions
- 2 months ago
- 3 months ago
- 4 months ago
- 4 months ago