Forum Discussion
„Gram w The Sims od 2005 roku. Zaczęło się od The Sims 2, gdy zobaczyłam, jak moja siostra gra w tę grę. W dzieciństwie uwielbiałam domki dla lalek oraz tworzenie własnych opowieści, w związku z czym bardzo spodobało mi się opowiadanie historii w The Sims oraz budowanie domów od zera, bez żadnych – jak się wtedy wydawało – ograniczeń”.
Twórczyni ta, w sieci znana pod pseudonimem The Sim Scrolls, specjalizuje się w przytulnych, pełnych magii budowlach oraz szczegółowych rekonstrukcjach obiektów z jej ulubionych światów fantasy. Jej zamiłowanie do zawiłych projektów oraz opowiadania historii przejawia się w każdej jej pracy. W szczególności podoba jej się stworzona przez nią „zielona” parcela.
„Praca nad tą parcelą nie należała do najłatwiejszych, jest to jednak moje ulubione dzieło!” Zależało mi na tym, żeby dom sprawiał wrażenie dzikiego, jakby spajał się z naturą, stąd też częściowe wbudowanie go w zbocze wzgórza. Ale podobał mi się też klimat angielskiego ogrodu na wsi, a stworzenie bujnie zarośniętego krajobrazu na zboczu nie jest łatwe, jeśli nie używasz kodów” – opowiada The Sim Scrolls. „Umieszczałam w nim różne rośliny, aż trafiłam na takie, które pasowały do nieregularnego terenu oraz zakrywały żwir”. Gdy to zostało osiągnięte, reszta sama się jakoś skomponowała. Szczególnie podoba mi się łukowe przejście prowadzące spod domu do pracowni aptekarskiej i ogrodu. Myślę, że te wszystkie poziomy czynią go bardziej organicznym i nieujarzmionym”.