Forum Discussion
Czym na początku zajmowałaś się w The Sims oraz jak Twoja rola zmieniała się na przestrzeni lat?
Oficjalnie dołączyłam do Maxis w 2021 roku. Tak naprawdę przedtem pracowałam jeszcze nad Spark’d – telewizyjnym reality show The Sims – lecz nie byłam wtedy związana z Maxis. Przez pierwsze siedem, osiem miesięcy zajmowałam stanowisko tagging producer, a następnie przeszłam do zespołu tworzącego Kolekcje. Właściwie to objęłam kierownictwo nad Kolekcjami tymczasowo. Nie pokrywało się to z moim doświadczeniem, chociaż dużo czasu spędzałam już wtedy z zespołem Kolekcji, co na pewno mi pomogło. Wiele się dowiedziałam o pracy producenta. Następnie zaczęliśmy szukać kogoś na stanowisko kierownika Kolekcji, a ja zajęłam się tym, co robię do teraz, czyli pracą przy grze podstawowej.
Uwielbiam to zajęcie, ponieważ mogę się skupić na tym, co wzbogaca cały odbiór gry. Tak jak w przypadku najnowszej, jubileuszowej aktualizacji – znalazło się w niej około 70 obiektów do trybu budowania i trybu Stwórz Sima, które unowocześniły całą grę podstawową. Gracze byli niezwykle podekscytowani. Mogę się także skupić na wymyślaniu sposobów na wprowadzanie do gry podstawowej zawartości sprawiających, że gracze poczują się zauważeni, oraz umożliwiających im rozgrywkę, w ramach której będą mogli reprezentować własną, prawdziwą tożsamość.