Forum Discussion
Jaki był pierwszy projekt, nad którym pracowałeś?
Dołączyłem do zespołu w początkowym stadium prac nad Dodatkiem Wilkołaki do The Sims 4. Nie mogłem sobie wymarzyć lepszego projektu na początek ani też wspanialszego zespołu. Pierwszym zaprojektowanym przeze mnie mechanizmem był cykl Księżyca, który ukazał się w grze podstawowej wraz z premierą Wilkołaków.
- EA_Kalina17 days ago
Community Manager
Który z projektów, nad którymi pracowałeś, znaczy dla Ciebie najwięcej i dlaczego akurat ten?
Pracowałem nad wieloma elementami The Sims 4, trudno jest mi więc wybrać tylko jeden. Każdy z nich pozostanie w moim sercu z innego powodu. Cykl Księżyca to mój pierwszy projekt do Wilkołaków. Najwięcej frajdy sprawiło mi wprowadzenie pleśni do gry. Włożyłem duszę i serce w Ravenwood, świat z Dodatku Życie i śmierć. Ostatecznie myślę, że największe znaczenie ma dla mnie dynamika rodziny z Dodatku Razem raźniej, a zwłaszcza jej kawalarski wariant.
Dynamika rodziny to cecha gry, którą przejąłem od Lakshmi (pozdrawiam). Była tam jednak przestrzeń na nową zawartość oraz pewne modyfikacje – wynikało to z istniejących wówczas ograniczeń. Dynamika kawalarzy wyrosła w tych warunkach. Jest to dodatkowo odwzorowanie dynamiki panującej w mojej rodzinie i relacji z moimi córkami – gdy znajdziemy się w tym samym pomieszczeniu, nie potrafimy zachować powagi. Gdyby w prawdziwym życiu, tak jak w The Sims, wyświetlały się premie, nad głowami moich córek oraz moją ciągle widniałyby „Figle i psoty!”, czyli premia, którą otrzymują kawalarze, gdy ze sobą rozmawiają. Funkcja ta umożliwia graczom opowiadanie historii dotyczących relacji panujących (lub nie) w ich prawdziwych rodzinach.
- EA_Kalina17 days ago
Community Manager
W jaki sposób Twoje osobiste doświadczenia wpłynęły na Twoją pracę?
W moim prawdziwym życiu istnieje kilka rzeczy, które pomagają mi w pracy. Najważniejszymi z nich są: (1) Rodzicielstwo. Staram się korzystać z doświadczeń rodzica, gdzie tylko mogę w grze – znalazły one swoje odzwierciedlenie chociażby w wyżej wymienionej dynamice kawalarzy, lecz także w bliskiej dynamice. (2) Wenezuelskie pochodzenie. Spędziłem tam 40 lat życia. Kultura, w której się wychowałem, wyróżnia się pod wieloma względami, co pozwala mi spojrzeć na The Sims oraz swoją pracę z różnych perspektyw. (3) Dorastanie w środowisku, w którym jest dużo dzieci. Moja rodzina w Wenezueli prowadzi przedszkole, które stanowiło również część mojego domu, więc dosłownie w nim dorastałem. W związku z tym kiedy tylko mogę, dorzucam do gry fajną rozgrywkę dla dzieci. Nie mam pojęcia, ilu graczy o tym wie, lecz przerażająca Edith z Ravenwood potrafi być miłym duchem – no dobra, mniej niemiłym – jeśli podejdziesz do niej jako dziecko!
About The Sims 4 Dyskusja ogólna
Community Highlights
- EA_Kalina3 months ago
Community Manager
- EA_Kalina3 months ago
Community Manager
Recent Discussions
- 3 days ago