Forum Discussion
❔ ZESPÓŁ THE SIMS: Czy jest coś, co chcielibyście powiedzieć początkującym budowniczym lub nowym graczom The Sims 4 ?
ALEXANDRA: Do każdego gracza The Sims 4 chciałabym powiedzieć, że budowanie domów zawsze było moją pasją i wiem, że wielu z was podziela tę samą miłość. Gra może mieć swoje ograniczenia, ale wierzę, że to nasze osobiste akcenty sprawiają, że nasze budowle są wyjątkowe i urzekające. Staram się tworzyć domy, które są nie tylko piękne, ale także pełne życia – domy, które inspirują innych do uwolnienia swojej kreatywności i stworzenia czegoś naprawdę wyjątkowego. Zachęcam wszystkich, aby nie trzymali swojej pasji dla siebie, ale z dumą dzielili się tym, co uwielbiają tworzyć w The Sims . Dzięki kreatywności, którą każdy z nas posiada, wierzę, że trudno jest się kiedykolwiek nudzić w tej grze.
KATE: Magia The Sims polega na tym, że możesz opowiadać swoją własną historię i wykorzystywać jej narzędzia jako kreatywne ujście. Możesz urzeczywistniać swoje kreatywne wizje i robić, co tylko chcesz, w trybie budowania. Cała zabawa polega na robieniu tego, co chcesz i podążaniu za własnymi pomysłami. Moja rada jest taka, żeby dobrze się bawić i korzystać ze wszystkich kreatywnych narzędzi, jakie ma do zaoferowania gra. Użyj wyobraźni i spróbuj myśleć nieszablonowo. Dla mnie prawdziwa zabawa zaczęła się wtedy, gdy odkryłam tryb budowania. Seria The Sims wiele dla mnie znaczy; jest częścią mojego życia od dzieciństwa. To było nie tylko twórcze ujście dla mnie, ale także poznałam wielu niesamowitych ludzi dzięki tej grze. Teraz miałam niesamowitą okazję dodać budowle do gry, którą tak bardzo uwielbiam. Ta gra i jej społeczność są naprawdę magiczne, i zachęcam wszystkich nowych graczy, by w pełni zanurzyli się i odkryli wszystkie jej niesamowite aspekty.
MONIKA: Nie zakładaj, że w The Sims coś jest niemożliwe, dopóki tego nie wypróbujesz. Jeśli chodzi o budowanie w grze, kluczowe są czas i cierpliwość. Im więcej czasu zainwestujesz w budowanie, tym więcej porad i wskazówek odkryjesz. Nie bądź więc niecierpliwy i nie wątp w swój talent! Zawsze myśl nieszablonowo i uczyń swoją grę wyjątkową – Twoja wyobraźnia jest wszystkim. Pamiętaj, że nie ma “właściwego“ sposobu na granie The Sims , więc graj po swojemu, niezależnie od tego, co mogą powiedzieć inni. Znajdź też twórcę, którego kochasz, i ucz się od niego. Posiadanie darmowego przewodnika może być niesamowicie pomocne, więc czemu nie skorzystać z niego? A co najważniejsze... zapisz swój postęp w bibliotece!
SOFY: Moja najlepsza rada to ćwiczyć, ćwiczyć, ćwiczyć. Nie bój się eksperymentować! Oglądaj zdjęcia referencyjne, aby znaleźć inspiracje lub pobieraj budowle od swoich ulubionych twórców i ucz się od nich. Im więcej budujesz, tym lepszy się staniesz. I co najważniejsze, baw się tym!
❔ ZESPÓŁ THE SIMS: Dobra, ostatnie pytanie do każdej z Was. Która parcela jest dla Ciebie największym powodem do dumy i dlaczego?
ALEXANDRA: Parcela, z której jestem najbardziej dumna, to cmentarz Wieczysta Pustka, gdzie starałam się umieścić jak najwięcej realistycznych elementów. Budynek jest inspirowany drewnianymi kościołami, które są tradycyjne w północnym regionie Rumunii, znanym jako Maramureș. Czułam, że to właściwy wybór, aby zaprezentować rustykalny drewniany styl z Rumunii graczom Sims na całym świecie.
Kształt i pokrycie dachów były szczególnie trudne, ale po wielu zmianach i godzinach pracy wydaje mi się, że są autentyczne w stosunku do materiału źródłowego. Starałam się zrównoważyć wymagania, jednocześnie starając się zachować realizm i odpowiednio ponurą atmosferę.
KATE: Najbardziej cieszę się z dużej, opuszczonej rezydencji, którą stworzyłam – starej posiadłości Ravenwood. To parcela o powierzchni 50x50, a ja uwielbiałam tworzyć taką wspaniałą posiadłość o majestatycznym kształcie dla tego pakietu. Zmiana wyglądu na dostojny, ale zarazem opuszczony, była wyzwaniem i zabawą. Uwielbiam, jaki wyszedł kształt, a praca nad zarośniętym krajobrazem była dla mnie czymś świeżym i nowym. Wygląda jak prawdziwa rezydencja, która ma już swoje najlepsze lata za sobą, i uwielbiam, jak zdaje się opowiadać historię dawnych, zapomnianych czasów. Jest w pełni umeblowana, ale dość pusta, aby zachować opuszczony, pusty wygląd. To podejście było dla mnie nowe i trudne. Jestem ciekawa, jak gracze wykorzystają tę parcelę.
MONIKA: Jestem naprawdę dumna ze wszystkich moich konstrukcji i wkładam serce oraz wysiłek w każdą z nich, tak jak w każdą wykończoną parcelę, którą udostępniam. Mam jednak swoją ulubioną budowlę – klub „Wieczność”. Myślę, że jest od razu rozpoznawalny jako mój, zwłaszcza z zewnątrz. To było niesamowicie zabawne mieszać różne style, kolory i oświetlenie, aby stworzyć nastrój, który jest zarówno upiorny, jak i idealny na imprezę. Tradycyjna architektura w połączeniu z ciemnymi, strasznymi i fantastycznymi elementami jest prawdopodobnie najpopularniejszym typem budowli na moim kanale na YouTube, dlatego cieszę się, że miałam okazję stworzyć jedną do gry i dla wszystkich, którzy lubią moje konstrukcje w The Sims 4. Poza tym absolutnie uwielbiam pomysł klubu pełnego duchów!
SOFY: Chociaż jestem naprawdę zadowolona z tego, jak wyszło biuro Mrocznego Kosiarza i Bezgłowe Kwatery (to było spore wyzwanie!), myślę, że moim ulubionym musi być posiadłość „Żałobna Mgła”, który zbudowałam dla rodziny Izadi-Gomes. Zajmuję się kształtowaniem krajobrazu, więc spędziłam dużo czasu na tworzeniu zielonej okolicy i, oczywiście, wypełnianiu jej roślinami. Przedłużenie szklarni wypadło pięknie, a wnętrze jest kolorowe, żywe i przepełnione zielenią. Czuję się tak żywo (hehe), i dlatego to jest moje ulubione.
About The Sims 4 Dyskusja ogólna
Recent Discussions
- 2 days ago