Forum Discussion

Brykowska's avatar
Brykowska
New Novice
24 days ago

Gra wariuje!!

Hej, mam od pewnego czasu problem z grą w trybie życia ciągle mi się buguje gra, simy nie wykonują zleconych czynności, dziecko poszło zjeść obiad to siedziało przy jedzeniu i nie jadło, simy czasem pojawiają się pod schodami, zaczynają robić posiłek i w trakcie pokazuje się że nagle nie mogą dość do tego posiłku… już nie wiem co robić usuwałam już foldery, naprawiałam itp nie chce stracić rozgrywki jak odinstaluje grę. POMOCY!!

5 Replies

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    22 days ago

Hej Brykowska​ 

Na początek zrób kopię folderu:

Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4

Skopiuj cały folder np. na Pulpit. Dzięki temu będziesz mieć kopię swoich zapisów.

Następnie spróbuj:

1. Uruchomić zupełnie nową rozgrywkę i pograć chwilę inną rodziną na innej parceli. Daj znać, czy tam Simowie również przestają wykonywać polecenia.
    2. Gdy Sim się zatnie, otwórz konsolę Ctrl + Shift + C i wpisz:
      resetSim *
      To zresetuje Simów w aktualnej rozgrywce.
    3. Jeśli korzystasz z modów/CC, wyjmij cały folder Mods poza folder gry, usuń plik localthumbcache.package i dopiero wtedy uruchom grę oraz sprawdź ją ponownie.
    4. Jeśli problem występuje tylko na tym jednym zapisie, w menu Wczytaj grę możesz wybrać zapis i użyć opcji Odzyskaj zapis (ikona dyskietki), żeby sprawdzić wcześniejszą wersję rozgrywki.
  • Brykowska's avatar
    Brykowska
    New Novice
    21 days ago

HejEA_Kuba​ próbowałam trzecią opcje nic nie zadziałało oraz usunęłam całą grę i instalowałam od nowa. Też bez skutków.. spróbuję zrobić resztę podpunktów, ale wątpię że pomogą 

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    20 days ago

Hej Brykowska​ 

Mam mały update, który może być istotny w Twoim przypadku. W najnowszej Laundry List zapowiedziano na 22 września kilka poprawek dotyczących sytuacji, w których Simowie zacinają się, nie wykonują poleceń lub ich interakcje zostają przerwane.

Ponieważ to bardzo przypomina część problemów, które opisujesz, warto po aktualizacji ponownie sprawdzić swoją rozgrywkę.

Daj nam wtedy znać, czy zachowanie Simów się poprawiło.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Dyskusja ogólna

The Sims 4 Dyskusja ogólna

Dołącz do ożywionych dyskusji, dziel się wskazówkami i wymieniaj doświadczenia na temat pakietów rozszerzeń, pakietów rozgrywki, akcesoriów i zestawów do The Sims 4.Latest Activity: 4 days ago
226 Posts