Forum Discussion

GQFK7GX's avatar
GQFK7GX
New Traveler
21 days ago

Problem z kreatywnością :/

Od długiego czasu mam problem z kreatywnością. Mam sporo dodatków i na to nie mogę narzekać i chociaż nie brakuje mi pomysłów to trudno mi je zrealizować. Wiem że trzymam się sztwynych schematów ale często nie wiem  czy zmieniać coś np w gotowych scenariuszach, odmieniać wygląd gotowych simów czy lepiej zacząć tworzyć własne? To samo dotyczy domów. Czasami mi się wydaje że za dużo zaczynam wszystko na raz.. Pociesza mnie jedyne fakt że gdyby coś nie tak to zawsze można zacząć grę od nowa. Może macie jakieś trudne doświadczenia? 

1 Reply

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    18 days ago

Hej GQFK7GX​ 

Mam bardzo podobnie, więc totalnie rozumiem o czym mówisz. U mnie najlepiej działa podejście „małymi krokami” – zamiast ogarniać wszystko naraz, skupiam się na jednej rzeczy, np. jednym pomieszczeniu albo jednej historii. Często też przerabiam gotowe Simy albo scenariusze i dopiero potem rozwijam je po swojemu – to dużo mniej przytłacza niż zaczynanie od zera.

Jak widzę, że zaczynam kilka rzeczy naraz, to staram się jedną po prostu dokończyć, nawet jeśli nie jest idealna. I szczerze – często właśnie z takich „niedoskonałych” pomysłów wychodzą najlepsze historie 🙂

Jeśli szukasz inspiracji albo chcesz zobaczyć, jak inni do tego podchodzą, zajrzyj do Kreatywnej Przestrzeni – jest tam sporo fajnych pomysłów i można złapać świeże spojrzenie.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Dyskusja ogólna

The Sims 4 Dyskusja ogólna

Dołącz do ożywionych dyskusji, dziel się wskazówkami i wymieniaj doświadczenia na temat pakietów rozszerzeń, pakietów rozgrywki, akcesoriów i zestawów do The Sims 4.Latest Activity: 2 days ago
189 Posts