Tatuowanie w Dochodowym Hobby Sims 4 i tryb samodzielnego malowania w cas:
Tatuowanie w Dochodowym Hobby Sims 4 i tryb samodzielnego malowania w cas:
->Tatuaże można zapisywać tak jak simów/zwierzęta w galerii. Nie będą ukazane na twoim simie tylko na modelu EA. Bez problemu możesz go importować z galerii.
->Musisz uwzględnić, że tatuaż przez ciebie narysowany, będzie inaczej wyglądał na różnych rodzajach sylwetek.
->Możesz korzystać z gotowych szablonów stworzonych przez EA
Zakładam, że nie każdy ma wprawę w rysowaniu i będzie chciał wymazać coś co nie wyszło na danej warstwie. To całkiem normalne, tatuażyści sami korzystają z kalek ręcznych/termicznych, by przenieść swój projekt na daną część ciała. W tym dodatku przy robieniu tatuaży w trybie manualnym możliwość warstw jest totalnie bez sensu, a tworzenie tatuaży bardziej skomplikowanych, które zapisałam w galerii były w swej robocie czasochłonne. Brak łatwej edycji utrudnia utworzenie innych wariantów kolorystycznych dla gracz.
A dlaczego to nie działa?
Po zrobieniu lineartu (na warstwie A) nie pokoloruje się to bezproblemowo (tworząc warstwę B), bo wchodzisz na lineart. I przesunięcie warstwy B pod A nic nie zmieni. Pomyślisz, że można spróbować zacząć od koloru (warstwa A), a potem lineartu (warstwa B). To też nie działa, bo wszystko się na siebie nakłada. Nie ważne na jakiej warstwie [A,B ... X] spróbujesz wymazać to i tak gumka zmazuje wszystko z poprzednich warstw. Przez co proces jest bezsensownie przedłużony.
To po co są warstwy ,jak w trybie malowania ręcznego nie można tworzyć oddzielnych warstw dla szkicu, koloru oraz konturu? I dlaczego to nie działa w tym konkretnym trybie, jak tatuażysta w rzeczywistości robi kalkę i na ich podstawie tatuuje?
*Wiem, że można stworzyć modyfikację do pobrania, ale mi chodzi o takich zwykłych graczy.