Forum Discussion

ReynaValdez's avatar
ReynaValdez
New Traveler
2 years ago
Solved

żądana operacja wymaga podniesienia uprawnień

Po aktualizacji z 18.09.2024 nie jestem w stanie w ogóle uruchomić gry. Ale od początku, kilka miesięcy temu na Epic były rozdawane dodatki za darmo, jednego nie miałam więc połączyłam konta EA i Epic (najgorsza decyzja w życiu) i przez jakiś czas było ok. Następnie przez jakiś czas nie miałam czasu grać więc gdy po tej przerwie chciałam uruchomić grę okazało się, że utykam w wiecznym ładowaniu, znalazłam tu na forum wątek dotyczący tego problemu, żadne z tamtych rozwiązań u mnie nie zadziałało ale odkryłam, że uruchomienie gry nie przez EA app tylko przez Epic działa więc na tym poprzestałam - po prostu uruchamiałam grę poprzez Epic i przez jakiś czas to rozwiązanie działało - do wczoraj. Znów po dłuższej przerwie od gry chciałam ją uruchomić, wymusiło aktualizację więc ją zrobiłam i od tego momentu przy każdej próbie uruchomienia wyświetla się komunikat "żądana operacja wymaga podniesienia uprawnień". Dla ścisłości, jestem na koncie z uprawnieniami administratora, zarówno EA app jak i Epic uruchamiam jako administrator, obydwa launchery i gra dodane są do wyjątków w Zabezpieczeniach Windows (innego antywira nie mam), gra była odinstalowana i zainstalowana ponownie, mam wyjęty folder z modami i reinstal był już po tym, teraz mody pozostają wyjęte więc gra jest vanilla, oprócz tego robiłam naprawianie gry, czyszczenie cache, odzyskiwanie aplikacji, wymuszanie aktualizacji launcherów. W opisie aktualizacji jest mowa o tym, że teraz każdy posiadacz AMD automatycznie przeszedł na DX11 (mój komputer obsługuje DX12 więc powinno być ok), znalazłam wątek, że dodawanie DX11 nie zostało dokończone więc spróbowałam też dodać ręcznie to -dx11 w EA app - Sims 4 - zarządzaj - pokaż właściwości - -dx11 i wklejenie tego również w skrócie do gry tak jak proponowano to przed aktualizacją. I nic, nie mam już pomysłu co jeszcze można zrobić, skończyły mi się pomysły. Pomocy...

• Na zagranicznym forum poradzono mi, żeby odhaczyć opcję "uruchom jako administrator", zdziwiłam się, bo w każdym wątku dotyczącym tych problemów było napisane, żeby wszystko co się da uruchamiać jako administrator więc tak robiłam. No więc spróbowałam wyłączyć tą opcję i gra się uruchamia nawet z poziomu EA app! Jeżeli ktokolwiek ma taki problem jak mój, spróbujcie prawym przyciskiem na skrót na pulpicie, tam w "ogólnych" odhaczyć "uruchom jako administrator" i spróbujcie czy działa

9 Replies

• Na zagranicznym forum poradzono mi, żeby odhaczyć opcję "uruchom jako administrator", zdziwiłam się, bo w każdym wątku dotyczącym tych problemów było napisane, żeby wszystko co się da uruchamiać jako administrator więc tak robiłam. No więc spróbowałam wyłączyć tą opcję i gra się uruchamia nawet z poziomu EA app! Jeżeli ktokolwiek ma taki problem jak mój, spróbujcie prawym przyciskiem na skrót na pulpicie, tam w "ogólnych" odhaczyć "uruchom jako administrator" i spróbujcie czy działa

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Hej @ReynaValdez 

Dzięki za podzielenie się z nami rozwiązaniem. 

Oznaczę Twój post jako rozwiązanie. 

• Również mam ten problem, niestety twoje rozwiązanie mi nie pomogło. Mam czekać na następną aktualizacje czy co? EA jak zwykle musi coś namieszać. Robiłam juz wszystko co się dało a błąd jak wyskakiwał tak wyskakuje dalej. Gry nie da się włączyć z żadnego stanowiska.

• Mam podobnie parę dni temu działała dzisiaj nic. Nie chce się naprawić i opcja administratora też nie pomaga.

• Karoleksa's avatar
    Karoleksa
    2 years ago

też miałąm ten problem i miałam opcje admina na aplikacji simsów i na aplikacji lunchera, przed chwilą odznaczyłam tą opcje z aplikacji ts4, spróbowałam jeszcze raz uruchomić grę przez luncher i działa! więc wychodzi na to że po prostu sam luncher musi mieć opcje admina, nie gra.

• Axinka90's avatar
    Axinka90
    Rising Newcomer
    11 months ago

nie wiem jak to zrobic nie mam takiego czegoś żeby to naprawić ktoś pomoże jak odhaczyć tego administratora

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 6 hours ago
7,555 Posts