Forum Discussion

Elizaziuta's avatar
6 years ago
Solved

Śmierć sima z przemęczenia

Hej, mam taki problem, że po prostu gra nie daje mi grać, ponieważ ostatnio jak mam rodzinę, to po krótkim czasie simowie umierają z przemęczenia, chociaż nic takiego nie robią i co zrobię nowa rodzinę to jest to samo...

7 Replies

• Witaj @Elizaziuta 

Trudno ocenić, gdy nie podałaś żadnych szczegółów, ani zdjęć.

Napisz, proszę, czy w grze masz jakieś mody/CC i zrób zdjęcie z gry.

Pozdrawiam.

• A takie są wskaźniki potrzeb. 

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    6 years ago

@Elizaziuta 

Czy  rozmawiamy o grze  na telefon, czy na komputer?

Jeżeli Twój problem dotyczy gry na komputer, prosiłabym, żebyś zrobiła zdjęcia prosto z gry (klawisz "C") i wkleiła je prosto z komputera tutaj do postu, oraz napisała, czy w grze posiadasz jakieś mody/CC.

Najlepiej, żeby na zdjęciu pokazany był cały interfejs, oraz cała postać Simki.

• @danuta720 No chyba wiaodmo, że to jest grą na pc, na telefon nawet tak to nie wyglada XD
    No posiadam mody ale mam ich ok tysiąca
  • danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    6 years ago

@Elizaziuta 

Wszystko jasne. 🙂

1. Wyjmij cały folder Mods na pulpit komputera i nie wkładaj go z powrotem do gry, bo znajdują się w nim nieaktualne mody oraz nieaktualne CC.

2. Następnie usuń z gry plik localthumbcache.package - to plik pamięci tymczasowej, zapisuje błędy gry (po ponownym włączeniu gry, utworzy się nowy plik).

3. Napraw grę na Origin.

Uważnie przeczytaj cały poradnik: https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/m-p/7197126#M1863 - dowiesz się z niego, jak odróżniać mody od CC oraz jak utrzymywać grę w dobrej kondycji.

Pozdrawiam.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 17 hours ago
7,631 Posts