5 years ago
AKTUALIZACJA
Witam, Ściągnełam dziś najnowszą aktualizację (10.11.2020). Po zainstalowaniu jej zaczęłam grać, a po kilkunastu minutach The Sims 4 mi się wyłączyło bez zapisu gry .Żadnego komunikatu nie było. Pró...
mam to samo,zaktualizowany windows,aktualna gra,brak modów i cc,naprawiałam grę i nic,wczoraj jeszcze nie było tego problemu,dzisiaj gra po kilku minutach bez zapisu się wyłącza,nie wiem czy to dlatego,ale dzieje się to chwilę po wybudowaniu platformy,wczoraj tego nie robiłam i gra działała,coś ta aktualka niedopracowana,a tak się cieszyłam na te nowości.
Nie , platformy to nie to chyba ze akurat tryb budowania ktory jest 2 razy bardziej wymagajacy dla karty graficznej niz tryb rozgrywki. Innym wywala na przyklad podczas podrozy i wgrywania nastepnej lokacji.
U jednego z graczy wyjatkowo wyskoczyly rozne kody błedów przy takim crashu gry jeden z nich odnsi sie do Access Violation czyli w skrócie blokowania jakiegos pliku gry przez .. i tu jest pytanie przez co konkretnie. Wiec jesli macie jakiekolwiek programy antywirusowe oprocz tych ktore doszly wam z systemem odinstalujcie je do zera. Na dzis iwiadomo ze Avasti i Avg blokuja pliki gry.
Dodatkowio sprobujcie tez wylaczyc Origin w grze - prawym myszy na okładke TS4 w bibliotece Origin - opcja Wlaściwości to was pzeniesie na strone gdzie mozna wyłaczyc Origin w grze
Jesli macie w tle otwarte jakiekolwiek inne programy takie jak Discord , Afterburner , Riva Tuner Statiistic Server a nawet Skype czy gadu gadu wylaczcie wszystko.
Mozna tez eksperymentalnie będac w grze po prostu wylaczyc internet - odlaczyc od zasilania wasz modem/router - gra sie nie wylaczy przez to - po postu bedziecie w trybie off-line
Jednak inny z kodow błedu odnosi sie do grafiki i rozwiazaniem w innyvh grach okazała sie gra w trybie okienkowym - Otworzcie opcje gry - grafika i przelaczcie widok ekranu na okienkowy
Jesli cokolwiek z tego co wyzej pomoze dajcie znać.
EDIT:
Na dzis EA prosi o sejfy
@kreatoragrafika działa dobrze, sprawdzone. Inne programy w tle wyłączone. Co do antywirusa mam żadne z powyższych ale przyblokowałam i zobaczymy zaraz co będzie a co do gry. Moge dać okienko ale to sie mija z celem. Skoro gra najlepiej wygląda i daje odczucie jak sie gra pełnoekranowo. Więc nie o to chodzi. Więc i tak muszą to naprawić. ☹️
Bedzie jakiś postęp to napiszę co i jak. 🙂
Ale jeszcze jedno i tak coś nie tak jest bo simy że tak powiem wchodzą w łózko/ szafki. Rozmawiają jeden odchodzi i ten drugi dalej mówi jakby tam był. Więc cos się im skopało.☹️
w Logach wyskakuje błąd skryptu
File "T:\InGame\Gameplay\Scripts\Server\filters\sim_filter_service.py", line 749, in update
Cause: Exception while updating the sim filter service..
wysłałam to na info z linku wcześniej. O ile ktoś to ogląda, z dxdig i logami.