Forum Discussion

intywidfal's avatar
2 years ago
Solved

Błąd pobierania

Cześć,

Czy komuś nadal występuje błąd pobierania przy próbie zainstalowania gry? Ten błąd pierwszy raz pojawił się w sierpniu, wtedy odpuściłam, nie chciało mi się użerać z tą aplikacją ani grą. Próbowałam pobrać dzisiaj, pewna, że po takim czasie wszystko powinno działać 🙂

Przy próbie pobrania gry The Sims 4 nadal występuje u mnie "Błąd pobierania" w fazie przygotowania. Próbowałam kilka razy reinstalować EA App, czyścić cache, restartować komputer i tp. Co robić, jak skontaktować się z EA? Ich infolinia już chyba nie istnieje.

• intywidfal's avatar
    intywidfal
    2 years ago

Znalazłam obejście tego problemu. Pobrałam Sims 4 ze Steama i EA App był w stanie pobrać dodatki już bez błędu. Nie jest to moim zdaniem rozwiązanie, bo przez ten czas jak borykałam się z problemem, to zdążyłam zauważyć, jak wiele osób ma problem i to nie tylko z grą Sims 4. Gdyby Sims 4 nie było dostępne do pobrania za darmo, to musiałabym je jeszcze raz kupić na Steamie, żeby gra działała. Nie mam jednak siły brnąć dalej w ten temat, zamykam wątek.

9 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    2 years ago
    @intywidfal

U mnie bylo to samo ale okazało sie, ze błąd tkwil w moim systemie Windowsa, a nie w aplikacji EA

Po aktualizacji sterowników karty graficznej oraz wykonaniu naprawy systemu (sfc/scan i DISM) aktualizacja pobrała się bez problemu i blyskawicznie

Wykonaj przy pomocy narzedzi Windowsa, check disc, sfc scan i DISM naprawę zepsutych plików systemowych oraz uzupelnienie brakujacych plików systemu.
    https://support.microsoft.com/pl-pl/topic/naprawianie-uszkodzonych-lub-dodawanie-brakuj%C4%85cych-plik%C3%B3w-systemowych-za-pomoc%C4%85-narz%C4%99dzia-kontroler-plik%C3%B3w-systemowych-79aa86cb-ca52-166a-92a3-966e85d4094e
    Link do opisu jak zrobić krok po kroku ten sfc scan I DISM lub check disc napisane tak ze nawet laik zrozumie w linku ponizej.
    https://thesimsforum.pl/viewtopic.php?f=105&t=1467&p=14658&sid=1880176c3b807fbf5f4f4af63a75f7be#p14658
  • Dziękuję za pomoc, niestety po wykonaniu tych kroków problem wciąż występuje

• Dziękuję, spróbuję dzisiaj to zrobić. Zaznaczę tylko, że nie mam gry wcale zainstalowanej, bo z tym właśnie mam problem, żeby w ogóle ją pobrać. Próbowałam też już z poziomu nowego konta reinstalować aplikacje i tp, ale spróbuję jeszcze kroków z tego wątku. W dodatku w lipcu zamontowałam nowy dysk SSD i od początku był instalowany Windows. Zainstalowałam też wtedy simsy bez problemu, ale w sierpniu gdy wszyscy mieli problem z aktualizacją, ja też nie mogłam odpalić gry. Odinstalowałam ją. Od tej pory nie działa mi pobieranie. Miałam zainstalowane Simsy na innym komputerze z mojego konta. Wczoraj spróbowałam je odpalić i był tam problem z aktualizacją, odinstalowałam je i teraz jest ten sam problem z pobieraniem. Piszę to dlatego, że nie wydaje mi się, że problemem są pliki Windowsa/system. 

• intywidfal's avatar
    intywidfal
    2 years ago

Dzień dobry, spróbowałam ponownie wszystkich dostępnych rozwiązań w tym te wymienione tu w wątku z poziomu nowego konta administratora. Nie pomogło to, a gry nadal nie da się pobrać. Czy da się w jakiś sposób skontaktować bezpośrednio z EA tak jak kiedyś przez infolinie? Jest to irytujące, że nie można pobrać gry na którą wydało się naprawdę dużo pieniędzy i pomimo tego, że zgłaszam błąd przez aplikacje, piszę o tym tutaj, próbuję wszystkiego to i tak nie ma rozwiązania. Próbowałam też pobrać Sims 3 i ten problem nie wystąpił.

• intywidfal's avatar
    intywidfal
    2 years ago

Znalazłam obejście tego problemu. Pobrałam Sims 4 ze Steama i EA App był w stanie pobrać dodatki już bez błędu. Nie jest to moim zdaniem rozwiązanie, bo przez ten czas jak borykałam się z problemem, to zdążyłam zauważyć, jak wiele osób ma problem i to nie tylko z grą Sims 4. Gdyby Sims 4 nie było dostępne do pobrania za darmo, to musiałabym je jeszcze raz kupić na Steamie, żeby gra działała. Nie mam jednak siły brnąć dalej w ten temat, zamykam wątek.

• paulaaw01's avatar
    paulaaw01
    2 years ago

Witam, zrobiłam to samo. Pobrałam The Sims 4 ze Steama i wtedy przez EA  App można było pobrać dodatki, no ale co z tego jak włączając Simsa nie włącza mi się wersja z dodatkami tylko podstawowa wersja Sims 4. Tobie się włącza z dodatkami?

• Spróbowałem zorbić to samo ale też nie działa. Przy próbie odpalenia przez steam automatycznie uruchamia EA app i ponownie wyskakuje błąd. Problem nadal nie rozwiązany. Przy okazji nie mogę uruchomić żadnej innej zainstalowanej gry, aplikacja każdą z nich uważa że nie jest zainstalowana. Najbardziej rozczarowany jestem grą Jedi Survior którą kupiłem przez jedyne konto jakiego używam, mam normalnie w bibliotece pokazane że jestem posiadaczem gry i nawet podaną ilość spędzonych godzin w grze, a przy próbie uruchomienia najpierw wyskakuje komunikat o braku zainstalowanej gry po czym przy próbie jej pobrania komunikat, że gra należy do innego gracza i nie jestem jej posiadaczem. 

Wszystkie te problemy zaczęły się od ostatniej aktualizacji apki EAapp pod koniec października, więc na pewno nie jest to problem komputera osobistego, wcześniej wszystko normalnie działało. 

• @paulaaw01 Dziwne, może te dodatki się pobrały, ale nie zainstalowały?

@MrBenson17 Przykro mi to słyszeć, moja znajoma też ma problem z jedną z gier i nie może jej pobrać ani grać. Tutaj już żaden steam nie pomoże. Może warto, żebyś założył oddzielny wątek i niech ktoś doradzi, gdzie można się odezwać z prośbą o pomoc, ja nie znalazłam żadnego kontaktu do EA. Kiedyś była ta infolinia, a teraz totalna klapa... zero pomocy i odpowiedzialności 

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,325 PostsLatest Activity: 12 hours ago