Forum Discussion

103814137184's avatar
3 years ago
Solved

Błąd podczas tworzenia rodziny

Witam
Gdy tworzę rodzinę (zmieniam wygląd, orientacje, związki itd) i klikam ''zatwierdź'' gra mi się zacina i nic nie można zrobić. Pomoże ktoś?  Byłbym wdzięczny 

• @103814137184

Jeśli uzywasz modów i CC
    Przenieś/wysuń folder mods myszką na pulpit z folderu gry. Usuń z folderu gry także plik localthumbcache.package oraz wszystkie foldery ze słowem cache w nazwie. Gra odtworzy je po włączeniu.
    Idź na Origin/Moja biblioteka gier - prawym myszy na okładke TS4 - opcja Napraw. Musisz poczekać aż Origin sprawdzi wszytkie dodatki jakie posiadasz.
    Wlącz grę aby wygenerowal sie nowy, pusty folder mods
    Jesli blad zniknął sprawdź, czy są dostępne nowe, zaktualizowane wersje modów, których używasz.
    Następnie przeklejaj po kolei swoje mody i CC z pulpitu do nowego folderu mods za kazdym razem sprawdzając czy błąd nie wrócił tak długo az znajdziesz te ktore są zepsute i je usuniesz.
    Przeczytaj tez ten podrecznik
    https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message

5 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago

@103814137184

Jeśli uzywasz modów i CC
    Przenieś/wysuń folder mods myszką na pulpit z folderu gry. Usuń z folderu gry także plik localthumbcache.package oraz wszystkie foldery ze słowem cache w nazwie. Gra odtworzy je po włączeniu.
    Idź na Origin/Moja biblioteka gier - prawym myszy na okładke TS4 - opcja Napraw. Musisz poczekać aż Origin sprawdzi wszytkie dodatki jakie posiadasz.
    Wlącz grę aby wygenerowal sie nowy, pusty folder mods
    Jesli blad zniknął sprawdź, czy są dostępne nowe, zaktualizowane wersje modów, których używasz.
    Następnie przeklejaj po kolei swoje mody i CC z pulpitu do nowego folderu mods za kazdym razem sprawdzając czy błąd nie wrócił tak długo az znajdziesz te ktore są zepsute i je usuniesz.
    Przeczytaj tez ten podrecznik
    https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message

• @kreatora Nie używam modów. Zrobiłem to co napisałeś/napisałaś ale to nic nie dało. Dodatkowo jak włączam grę dostaje komunikat z błędem o ''dostawie zawartości'' wszedłem w ustawienia, kliknąłem wznów i znowu błąd.
  • kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago

@103814137184

Czy masz jakiś program antywirusowy z netu?
    Jeśli masz program antywirusowy z netu taki jak Norton, Avast , AVG, Sophos , McAfee, Kasperski albo jakikolwiek inny - wyłącz go, albo odinstaluj. Albo dodaj w nim pliki exe gry do wyjątków.
    Zdarza sie ze taki program blokuje wlasnie te prezenty od EA.

CAS 

jest juz zglaszany przez gracy na innych forach bład w CAs jesli edytujesz rodzine ktora ma wiecej niz 4 osoby (zwierzak tez sie liczy za osobe) -wystepuje wlasnie te zjawisko o ktorym piszesz. - jednak jeszcze nie byl zgloszony do EA na EA AHQ

Niemniej inne bledy w grze sugeruja ze masz zbugowany caly folder gry - tez sie zdarza mimo braku modów
    Jak to naprawić:

1. Przenieś / wysuń myszką caly folder gry TS4 z Dokumenty /folder Electronics Arts na pulpit komputera.
    Sciezka do tego folderu w Win10
    Kliknij ikonkę Windowsa w lewym rogu ekranu z listy programów co sie otworzą wybierz i kliknij > System > nastepnie wybierz: "Ten komputer" > dysk C > Uzytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4
    2. Nastepnie napraw gre na Origin
    Origin Moja biblioteka gier - prawym myszy na okladke gry opcja Napraw. Musisz odczekac az Origin sprawdzi wszystkie dodatki
    3. Wlacz grę aby utworzył sie nowy folder The Sims 4 w Dokumentach.
    Zacznij nowa gre byle jakim simem i sprawdź czy nadal masz te bledy
    4. Jesli bład znikl wyjdź z gry i usuń z nowo postałego folderu TS4 w Dokumentach nastepujące foldery: Saves i Tray.
    5. Następnie skopiuj swój stary folder Saves z pulpitu i wklej go do tego nowego folderu gry.
    Zrób to sam z folderem Tray - to twoja biblioteka - oraz jesli masz w starym folderze na pulpicie taki plik TrayDeleteItems to przeklej go tez do nowego folderu gry.
    Włącz grę i sprawdź czy bład zniknął .w starym sejfie. Jednak jesli to jest dlugo grany zapis nie zapisowany opcja "zapisz jako.." tylko prostym Zapisz ( gdzie nadpisują sie błedy na sobie) ten zapis mógł sie i tak zbugować

:

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,325 PostsLatest Activity: 3 hours ago