Forum Discussion

greyeveryday's avatar
5 years ago
Solved

Błąd w Miejskim Życiu

Witajcie, 🙂

Jakiś czas temu pojawił się u mnie w grze błąd z zanikiem drzwi sąsiada. {zobacz rysunek}

Mianowicie chcę odwiedzić swojego sąsiada w bloku ale nie da się, gdyż drzwi nie ma. Nie ma możliwości wejścia przez nie.

Nie wiem czy to jakiś ogólny błąd gry czy samego dodatku.. 

Czy ktoś z Was spotkał się z podobną sytuacją? 

• Nie posiadam żadnych modów, ani też nigdy nie ściągałam z Internetu zmodyfikowanych obiektów.

Posiadam tylko i wyłącznie zakupione, oryginalne dodatki, pakiety oraz akcesoria,

Więc jak to możliwe, że taki błąd się pojawił? 

W momencie, gdy klikam opcję "Napraw" w Origin problem na chwilę znika, a po dłuższym graniu, taki błąd się pojawia. :/

Gra aktualizuje się automatycznie, gdyż taką opcję mam zaznaczoną w aplikacji Origin.

4 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago

@greyeveryday

Z taka sytuacją spotkali sie wszyscy gracze ktorzy uzywali nieaktualizowanej, niekompatybilnej z grą starej wersji tak zwanego adult modu WW, A takze ci ktorzy mieli nieaktualne CC obiekty takie jak okna i  drzwi w folderze mods,
    Najgorsza wiadomoscia jest ta ze nawet usuniecie tych modów z gry i wlozenie ich nowych zaktualizowanych wersji nie naprawi w dotychczasowym sejfie tych drzwi ktore znikły, Aby bug nie istniał nalezy po wymianie zepsutych po aktualizacjach modow i obiektów CC zacząć nowa grę.
    Przeczytaj ten poradnik
    https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message

Nie jestem pracownikiem EA

• Nie posiadam żadnych modów, ani też nigdy nie ściągałam z Internetu zmodyfikowanych obiektów.

Posiadam tylko i wyłącznie zakupione, oryginalne dodatki, pakiety oraz akcesoria,

Więc jak to możliwe, że taki błąd się pojawił? 

W momencie, gdy klikam opcję "Napraw" w Origin problem na chwilę znika, a po dłuższym graniu, taki błąd się pojawia. :/

Gra aktualizuje się automatycznie, gdyż taką opcję mam zaznaczoną w aplikacji Origin.

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago

@greyeveryday

No niestety po aktualizacji czasem taki bug tez potrafi sie pojawić, choc to jest bardzo rzadki przypadek by jakis plik gry nie dokońca sie zainstalował - dlatego od startu podejrzenie padło na mody bo znikajace drzwi w Mishuo zgłaszało setki graczy i zawsze winne byly mody

Idź  do folderu gry i usuń z niego plik localthumbcache. oraz wszystkie foldery ze słowem cache w nazwie - gra wszystko odtworzy po wlaczeniu, usuwasz tylko pamieć podreczna gry wiec niczego sie nie obawiaj.

Scieżka do folderu The Sims 4 w Win 10
    Ten komputer > dysk C > Uzytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4

Nastepnie napraw gre na Origin i miejmy adzieje ze ten bug nie powróci

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    5 years ago

Hej @greyeveryday 

Błędy gry zdarzają się, gdy długo grasz na jednym zapisie. Dlatego najlepiej zapisywać grę wyłącznie wedlug opcji "Zapisz jako" i usuwać poprzednie zapisy (zostawiać dwa-trzy ostatnie).

Teraz możesz spróbować zrobić tak:

1. W katalogu Dokumenty>Electronic Arts do folderu The Sims 4 dopisz jakąś nazwę, np The Sims 4 - stara gra.

2. Włącz grę - w katalogu Dokumenty>Electronic Arts utworzy się nowy folder The Sims 4 - to będzie nowa, czysta gra. wejdź do CAS, wybierz jakiegoś Sima i zakwateruj go w jakimś domu - okolica obojętna.

3. Zapisz grę wedlug opcji "Zapisz jako" i wyjdź z niej już bez zapisywania.

4. Następnie wejdź do katalogu Dokumenty>Electronic Arts i z folderu The Sims 4-stara gra skopiuj na pulpit komputera następujące foldery:

- Tray

- saves

te foldery zamień z folderami o tej samej nazwie w nowo utworzonej grze The Sims 4.

Sprawdź teraz rozgrywkę, ale już w nowej grze - powinny pokazać się w niej Twoje domy, rodziny oraz rozgrywka ze starej gry.

Pozdrawiam.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 7 hours ago
7,633 Posts